Datum kreiranja 26 Juli 2023

IN-GLOBAL Consortium koji podržava rad Koordinacijske grupe Bolonjske grupe za praćenje u vezi dijaloga o globalnoj politici, te Radna grupa za poboljšanje razmjene znanja u Evropskoj oblasti visokog obrazovanja obavijestili su Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja da se provodi anketa pod nazivom Šta znate i mislite o Evropskom prostoru visokog obrazovanja (EHEA) i Bolonjskom procesu?

Anketa je dostupna na sljedećem linku: https://in-global-ehea.limesurvey.net i pomoći će razumjeti kako učesnici u visokom obrazovanju vide Evropski prostor visokog obrazovanja, šta on predstavlja, ključna pitanja, o čemu je korisno raspravljati i kako se možemo uključiti u bliži dijalog.

 
Datum kreiranja 20 Juli 2023

Prvi sastanak Međuvladine konferencije zemalja članica Globalne konvencije o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija održan je 5. i 6.7.2023. godine, u UNESCO-vom sjedištu u Parizu.

Globalna konvencija, usvojena u novembru 2019. godine, stupila je na snagu marta 2023. godine, te je prvi ugovor globalnog karaktera donesen pod okriljem Ujedinjenih nacija u oblasti visokog obrazovanja. Donošenjem Globalne konvencije uspostavljen je međunarodni normativni okvir za priznavanje visokoškolskih kvalifikacija na globalnom nivou, s ciljem da osigura fer, transparentno i nediskriminatorno priznavanje inostranih visokoškolskih kvalifikacija.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 20 Juli 2023

U okviru PARTISH projekta (Razvoj vanrednih studija i studija kratkih ciklusa u visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini), projektni partneri iz Bosne i Hercegovine bili su u studijskoj posjeti Francuskoj, od 04. - 06. jula 2023. godine. Domaćin studijske posjete je bio projektni partner iz Francuske, odnosno Univerzitet u Montpeljeu. Projekat je odobren unutar Erasmus+, KA2 - Saradnja za inovacije i razmjena najbooljih praksi – razvoj kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 21 Juni 2023

Predsjednik Njemačke rektorske konferencije, prof.dr. Walter Rosenthal, uputio je poziv za učešće na konferenciji “Kultura priznavanja u visokom obrazovanju. Međunarodne perspektive cjeloživotnog učenja i mobilnosti studenata”. Konferencija se organizuje u okviru MODUS projekta Njemačke rektorske konferencije, a održat će se 11. i 12. decembra 2023. godine u Bonnu, Savezna Republika Njemačka.

Više informacija o događaju i pozivu se može naći na sljedećoj web stranici:https://www.hrk-modus.de/recognition-culture-in-he/.


 
Datum kreiranja 17 Juni 2023

Predstavnik Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP), Dženan Omanović, izabran je za novog potpredsjednika ENIC biroa na 30. godišnjem sastanku ENIC-NARIC mreža, održanom 11.-13.06.2023. u Stockholmu. Osim predstavnika CIP u ENIC biro su izabrani predstavnici Italije u ulozi predsjednika ENIC biroa i Ujedinjenog Kraljevstva kao drugog podpredsjednika.

Opširnije...
 

STINT logo

Knjiga gostiju ( Sugestije, komentari)

Twinning video

Twinning video

Twinning - Informativni list

Factsheets.bos

 

CIP on Instagram nad Facebook

Instagram  Facebook

 

 

 

Prijava korupcije

report-corruption

Brojač posjeta

15419690
Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Zadnjeg mjeseca
Ukupno
65
5045
36739
40774
238244
15419690