Datum kreiranja 16 Oktobar 2021

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja je posredstvom Ministarstva civilnih poslova informisan Bosne i Hercegovine da za učešće Bosne i Hercegovine u programu Evropske unije Erasmus+ nije potrebno potpisivati novi sporazum.

Novi naziv za "partnerske zemlje", što je bio status Bosne i Hercegovine u prethodnom periodu, se mijenja i za period do 2027. godine i glasi "nepridružene treće zemlje".

Iako je za učešće u programu Erasmus+ 2014.-2020. godina osim potpisivanja sporazuma bilo potrebno platiti ulaznu kartu, u novom programskom ciklusu ulazna karta više ne postoji.

Dakle, Bosna i Hercegovina neće trebati potpisati sporazum, niti platiti ulaznu kartu za nastavk učešća u Programu, te će nastaviti koristiti dijelove programa namijenjene za Zapadni Balkan

Naredni poziv za dostavu projektnih prijedloga za Erasmus+ program, selekcijska 2022. godina biće pokrenut na jesen 2021. godine, a Evropska komisija će obavijestiti sve korisnike o tačnom datumu, uslovima i rokovima prijave.

 
Datum kreiranja 16 Oktobar 2021

CIP je izradio Preporuke o priznavanju kvalifikacija za pristup visokom obrazovanju. Preporuke su objavljene u „Službenom glasniku BiH“ , broj 58/21.

Tekst Preporuka se može preuzeti OVDJE.

 
Datum kreiranja 15 Oktobar 2021

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja raspisao je Javni poziv za prijem volontera. Tekst oglasa možete preuzeti ovdje.

T

 
 
Datum kreiranja 05 Oktobar 2021

U okviru PARTISH projekta (Razvoj vandrednih i kratkih ciklusa u visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini) projektni partneri iz Bosne i Hercegovine bili su u studijskoj posjeti u Sloveniji, od 21.-24. septembra 2021. godine. Domaćin studijske posjete je bio projektni partner iz Slovenije, odnosno Visoka škola Akademija Maribor. Projekat je odobren unutar Erasmus+, KA2-Saradnja za inovacije i razmjena najbooljih praksi – razvoj kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 05 Oktobar 2021

U okviru OCTRA projekta (Internetska dostupnost studijskih programa i baza podataka radi transparentnosti i priznavanja), održan je sastanak projektnih partnera o napretku projekta 13.-14. septembra 2021. godine u Mostaru, Bosna i Hercegovina.

Domaćin sastanka je bio Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, a sastanku su prisustvovali predstavnici Akademskog informacionog centra – Latvijskog ENIC/NARIC centra. Drugi projektni partneri, odnosno ENIC/NARIC centri Bugarske, Estonije, Hrvatske, Poljske i Ruske Federacije prisustvovali su sastanku online.

Opširnije...
 

STINT logo

Knjiga gostiju ( Sugestije, komentari)

Twinning video

Twinning video

Twinning - Informativni list

Factsheets.bos

 

Prijava korupcije

report-corruption

Brojač posjeta

11381167
Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Zadnjeg mjeseca
Ukupno
1276
3470
19879
151961
109160
11381167