Datum kreiranja 12 Januar 2018

Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, u postupku izrade Izvještaja o radu Centra za 2017. godinu, provodi proces javnih konsultacija.

Primjedbe, komentari  i sugestije na prijedlog Izvještaja o radu Centra za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja za 2017. godinu mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 26.01.2018. godine.

Prijedlog Izvještaja o radu Centra za 2017. godinu možete preuzeti ovdje.

 
Datum kreiranja 22 Decembar 2017

U organizaciji Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi (ERI SEE) i Regionalnog vijeća za saradnju (RCC), dva vrlo važna dešavanja su održana u Beogradu, 14. i 15. decembra 2017. godine, odnosno Seminar o priznavanju akademskih kvalifikacija i Prvi sastanak Zajedničke ERI SEE – RCC radne grupe o priznavanju akademskih kvalifikacija.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 18 Decembar 2017

U prostorijama Univerziteta u Zenici, 29.-30. novembra 2017. godine, održan je Drugi sastanak konzorcija u sklopu Projekta "Jačanje internacionalizacije visokog obrazovanja" (STINT projekat). Sastanak je uslijedio nakon tri praktične radionice održane kod EU partnera u projektu, KU Leuven, Polytechnic Institute of Porto i Buckinghamshire New University.

Sastanak je započeo sa kratkim pregledom realizacije aktivnosti u prve dvije godine Projekta. Izvještaj EACEA-e (Izvršne agencije za obrazovanje audiovizuelnu djelatnost i kulturu) o tehničkoj implementaciji Projekta, odnosno ocjeni Projekta sa "Fer" smatrana je od svih partnera u Projektu kao neodgovarajuća. Iako su neke aktivnosti mogle biti realizovane efikasnije, realizovane obaveze svih partnera su trebale biti prepoznate i Projekat kvalifikovati uspješnijim.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 19 Decembar 2017

Predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, učestvovali su 01. decembra 2017. godine u studijskoj posjeti Ministarstvu prosvjete Crne Gore.

Ovom prilikom, predstavnici CIP-a, posjetili su Univerzitet Crna Gora, Nacionalnu Erasmus + kancelariju Crne Gore te su učestvovali na sastanku sa predstavnicima Ministarstva prosvjete Crne Gore i ENIC centra Crne Gore.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 18 Decembar 2017

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja objavio je nove Preporuke.

Preporuke o priznavanju inostranih visokoškolskih kvalifikacija u svrhu zapošljavanja objavljene su u "Službenom glasniku BiH", broj: 81/17 od 10.11.2017. godine. Preporuke su rezultat nastojanja CIP-a da olakša priznavanje inostranih visokoškolskih kvalifikacija u BiH i približi prakse priznavanja evropskog prostora priznavanja (EAR) nadležnim organima za priznavanje u BiH.

Preporuke se mogu preuzeti ovdje.

 

STINT logo

Knjiga gostiju ( Sugestije, komentari)

Anketa

Kako ocjenjujete kvalitet ove web stranice?

Prijava korupcije

report-corruption

Brojač posjeta

5311698
Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Zadnjeg mjeseca
Ukupno
1088
5542
28813
75515
532342
5311698