Najava dogadjaja 2020

 

 

T

Datum kreiranja 31 Decembar 2019

Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP), u postupku izrade Izvještaja o radu CIP-a za 2019. godinu, provodi proces javnih konsultacija.

Primjedbe, komentari  i sugestije na prijedlog Izvještaja o radu CIP-a za 2019. godinu mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 15.01.2020. godine.

Prijedlog Izvještaja o radu CIP-a za 2019. godinu možete preuzeti ovdje.

T

 
 
Datum kreiranja 26 Decembar 2019

Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP), u postupku izrade Izvještaja o radu Upravnog Odbora CIP-a za 2019. godinu, provodi proces javnih konsultacija.

Primjedbe, komentari  i sugestije na prijedlog Izvještaja o radu Upravnog odbora CIP-a za 2019. godinu mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 10.01.2020. godine.

Prijedlog Izvještaja o radu Upravnog Odbora CIP-a za 2019. godinu možete preuzeti ovdje.

 
Datum kreiranja 12 Novembar 2019

U organizaciji Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, 19. i 20. novembra 2019. godine u hotelu „Mostar“, u Mostaru, održat će se tri bitna događaja u vezi priznavanja inostranih visokoškolskih kvalifikacija.

Dana 19.11.2019. godine sa početkom u 10.30 sati, održat će se Završna konferencija Twinning projekta ″Jačanje institucionalnih kapaciteta za priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju u BiH″, kojom će se obilježiti kraj projektnih aktivnosti CIP-a i projektnih partnera iz Hrvatske, Francuske i Latvije. Na Konferenciji će se predstaviti rezultati Projekta čija implementacija je trajala 15 mjeseci i koji je finansirala Evropska unija. Projektne aktivnosti je implemenirao CIP u saradnji sa partnerima iz Republike Hrvatske (Ministarstvo znanosti i obrazovanja), Republike Francuske (France Education International – CIEP) i Republike Latvije (Akademsko informativni centar - AIC).

Opširnije...
 
Datum kreiranja 11 Novembar 2019

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja je dobio informaciju od Nacionalnog Erasmus+ ureda u Bosni i Hercegovini da je Erasmus+ poziv za prijedloge pokrenut 5.11.2019. godine. Ovo će biti posljednji poziv u trenutnom programu, tako da nema većih promena u četiri glavne komponente međunarodne dimenzije:

-        Erasmus Mundus zajedničke master diplome (EMJMDs)

-        Međunarodna mobilnost kredita (ICM)

-        Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE)

-        Akcije Jean Monnet (JMA).

Opširnije...
 
Datum kreiranja 07 Novembar 2019

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja je organizovao Okrugli sto na temu Primjena Mape puta za implementaciju EU Direktive o regulisanim profesijama 2005/36/EC i 2013/55/EU. Okrugli sto je održan 9. oktobra 2019. godine u hotelu „Mostar“, u Mostaru. Pored predstavnika CIP-a, Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici sektora obrazovanja i zdravstva Ministarstva civilnih poslova BiH, županijskih/kantonalnih ministarstava obrazovanja, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, menadžerica Komponente 3 Projekta „Jačanje sestrinstva u Bosni i Hercegovini (ProSeS)“ te predstavnici Twinning projekta „Jačanje institucijskih kapaciteta za priznavanje inostranih kvalifikacija u visokom obrazovanju u BiH“. Cilj ovog skupa je bio da se učesnici upoznaju s trenutnim stanjem u vezi provođenja Mape puta i sa aktivnostima koje nam predstoje kako bi se izvršili zadaci planirani Mapom puta.

Opširnije...
 

STINT logo

Knjiga gostiju ( Sugestije, komentari)

Twinning video

Twinning video

Twinning - Informativni list

Factsheets.bos

 

T

Prijava korupcije

report-corruption

Brojač posjeta

7973923
Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Zadnjeg mjeseca
Ukupno
8369
2760
23209
84187
147925
7973923