Datum kreiranja 31 Maj 2022
Štampa

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, u postupku donošenja Srednjoročnog plana rada  za period 2023.-2025. godina, provodi proces javnih konsultacija.

Primjedbe, komentari  i sugestije na Nacrt srednjoročnog plana rada Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 30.06.2022. godine.

Nacrt dokumenta možete preuzeti ovdje.

 
Datum kreiranja 30 Mart 2022
Štampa

Global Student Prize Ocjenjivačka akademija objavila je da je otvoren proces prijave i nominacije za Global Student Prize 2022. Kvalifikovanost i kriterije možete pronaći ovdje.

Rok za podnošenje aplikacija je 17. april 2022. godine.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 24 Decembar 2021
Štampa

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP) u postupku izrade izvještaja o radu CIP-a za 2021. godinu, provodi proces javnih konsultacija.

Primjedbe, komentari i sugestije na Izvještaj o radu CIP-a za 2021. godinu mogu se dostaviti elektronskim putem na email:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 8.1.2022. godine.

Izvještaj o radu CIP-a za 2021. godinu možete preuzeti ovdje.

T

 
 
Datum kreiranja 21 Decembar 2021
Štampa

U okviru konferencije Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA) 2021, održane u Skoplju, Sjeverna Makedonija, od 13. do 16. decembra 2021. godine, predstavnik Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP) učestvovao je kao panelista u panel raspravi o trgovini uslugama, licencama, kvalifikacijama i dozvolama.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 21 Decembar 2021
Štampa

Predstavnik Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja učestvovao je na sastanku Radne grupe za priznavanje akademskih kvalifikacija ekonomija Zapadnog Balkana, koji je održan 14. i 15. decembra 2021. godine u Skoplju, Sjeverna Makedonija.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 13 Decembar 2021
Štampa

Okrugli sto „Reforma visokog obrazovanja – uticaj na priznavanje i mobilnost“ održan je 24.11.2021. godine u Mostaru, u organizaciji Centra za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja. Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine, nadležnih obrazovnih vlasti, Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Agencije za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđenja kvaliteta, Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske, ERASMUS + kancelarije u Bosni i Hercegovini, Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), EU projekta „Obrazovanje za zapošljavanje“, te članovi upravnog odbora CIP-a.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 08 Decembar 2021
Štampa

U okviru EPER projekta, u Dubrovniku, Republika Hrvatska, održana je Završna konferencija EPER projekta. Predstavnici zemalja učesnica u EPER projektu, odnosno Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Crne Gore, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije predstavili su glavne rezultate EPER projekta nastale tokom skoro trogodišnjeg trajanja projekta.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 26 Novembar 2021
Štampa

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP), provodi postupak javnih konsultacija vezano za Izvještaj o radu Upravnog odbora CIP-a za 2021. godinu.

Proces javnih konsultacija otvoren je do 11.12.2021.godine, te vas pozivamo na učešće u konsultacijama putem web aplikacije Ministarstva pravde BiH eKonsultacije https://ekonsultacije.gov.ba/legislativeactivities

 
Datum kreiranja 04 Novembar 2021
Štampa

U Strazburu, 18 oktobra 2021. godine, održan je Osmi sastanak Koordinirajuće grupe projekta "Evropski kvalifikacijski pasoš za izbjeglice" (EQPR). Predstavnici 12 zemalja koje učestvuju u projektu, kao i UNHCR-a prisustvovali su sastanku, na licu mjesta ili online.

Implementiran od Vijeća Evrope od 2017. godine, EQPR omogućava izbjeglicama da im se vrednuju njihove kvalifikacije, čak i u odsustvu potpune dokumentacije. EQPR pomaže izbjeglicama da pristupe daljem obrazovanju ili traže zapošljavanje.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 16 Oktobar 2021
Štampa

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja je posredstvom Ministarstva civilnih poslova informisan Bosne i Hercegovine da za učešće Bosne i Hercegovine u programu Evropske unije Erasmus+ nije potrebno potpisivati novi sporazum.

Novi naziv za "partnerske zemlje", što je bio status Bosne i Hercegovine u prethodnom periodu, se mijenja i za period do 2027. godine i glasi "nepridružene treće zemlje".

Iako je za učešće u programu Erasmus+ 2014.-2020. godina osim potpisivanja sporazuma bilo potrebno platiti ulaznu kartu, u novom programskom ciklusu ulazna karta više ne postoji.

Dakle, Bosna i Hercegovina neće trebati potpisati sporazum, niti platiti ulaznu kartu za nastavk učešća u Programu, te će nastaviti koristiti dijelove programa namijenjene za Zapadni Balkan

Naredni poziv za dostavu projektnih prijedloga za Erasmus+ program, selekcijska 2022. godina biće pokrenut na jesen 2021. godine, a Evropska komisija će obavijestiti sve korisnike o tačnom datumu, uslovima i rokovima prijave.

 

Stranica 1 od 20