Datum kreiranja 21 Juli 2022
Štampa

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, u postupku donošenja Programa rada za 2023. godinu  provodi proces javnih konsultacija.

Primjedbe, komentari  i sugestije na Program rada Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja  za 2023. godinu- prednacrt  mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 05.08.2022. godine.

Prednacrt dokumenta možete preuzeti ovdje.

 
Datum kreiranja 18 Juli 2022
Štampa

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja provodi javne konsultacije o Nacrtu  preporuka o priznavanju specifičnih vidova učenja.

Pozivamo zainteresovanu javnost da se u periodu 15.7.2022.- 30.7.2022. godine uključi u proces javnih konsultacija putem web platforme „eKonsultacije“ (https://ekonsultacije.gov.ba).

 
Datum kreiranja 08 Juni 2022
Štampa

Sastanak kontakt tački Radne grupe (WG) za priznavanje akademskih kvalifikacija održan je 31. maja i 1. juna u Briselu. Predstavnici svih ekonomija Zapadnog Balkana (WB), Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Sjeverne Makedonije, Republike Albanije i Kosova (naziv definisan Rezolucijom Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine) prisustvovali su sastanku, osim Crne Gore zbog trenutnih promjena vezanih za nominaciju u Radnu grupu, zatim predstavnik Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), direktor Inicijative za reformu obrazovanja Jugoistočne Evrope (ERI SEE) i predstavnici Glavne uprave za obrazovanje i kulturu (DG EAC).

Opširnije...
 
Datum kreiranja 26 Maj 2022
Štampa

Zahvaljujući Erasmus+ TST projektu, u maju 2022. godine započeo je novi krug posjeta ENIC/NARIC centrima od strane zaposlenika drugih ENIC/NARIC centara. ENIC/NARIC centri koji učestvuju mogu povećati kvalitetu svoga rada, razmjenom znanja i davanjem povratnih informacija između sebe o politikama i praksama priznavanja.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 26 April 2022
Štampa

U okviru OCTRA projekta (Online dostupnost studijskih programa i baza podataka za transparentnost i priznavanje), 21. aprila 2022. godine u Rigi, Letonija, održan je sastanak o napretku projekta. Sastanak je održan u hibridnom formatu sa predstavnicima iz Bosne i Hercegovine, Latvije, Estonije, Bugarske i Poljske koji su lično prisustvovali sastanku, dok su predstavnici Hrvatske učestvovali online. Projekat je odobren od strane programa Erasmus+, K3 aktivnost „Podrška razvoju reformi“.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 30 Mart 2022
Štampa

Global Student Prize Ocjenjivačka akademija objavila je da je otvoren proces prijave i nominacije za Global Student Prize 2022. Kvalifikovanost i kriterije možete pronaći ovdje.

Rok za podnošenje aplikacija je 17. april 2022. godine.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 24 Decembar 2021
Štampa

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP) u postupku izrade izvještaja o radu CIP-a za 2021. godinu, provodi proces javnih konsultacija.

Primjedbe, komentari i sugestije na Izvještaj o radu CIP-a za 2021. godinu mogu se dostaviti elektronskim putem na email:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 8.1.2022. godine.

Izvještaj o radu CIP-a za 2021. godinu možete preuzeti ovdje.

T

 
 
Datum kreiranja 21 Decembar 2021
Štampa

U okviru konferencije Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA) 2021, održane u Skoplju, Sjeverna Makedonija, od 13. do 16. decembra 2021. godine, predstavnik Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP) učestvovao je kao panelista u panel raspravi o trgovini uslugama, licencama, kvalifikacijama i dozvolama.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 21 Decembar 2021
Štampa

Predstavnik Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja učestvovao je na sastanku Radne grupe za priznavanje akademskih kvalifikacija ekonomija Zapadnog Balkana, koji je održan 14. i 15. decembra 2021. godine u Skoplju, Sjeverna Makedonija.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 13 Decembar 2021
Štampa

Okrugli sto „Reforma visokog obrazovanja – uticaj na priznavanje i mobilnost“ održan je 24.11.2021. godine u Mostaru, u organizaciji Centra za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja. Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine, nadležnih obrazovnih vlasti, Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Agencije za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđenja kvaliteta, Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske, ERASMUS + kancelarije u Bosni i Hercegovini, Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), EU projekta „Obrazovanje za zapošljavanje“, te članovi upravnog odbora CIP-a.

Opširnije...
 

Stranica 1 od 21