Datum kreiranja 31 Avgust 2021
Štampa

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja dobio je informaciju da Sekretarijat za obrazovanje Vijeća Evrope objavljuje pokretanje Poziva za dostavu aplikacija za programe sa najboljom praksom u promovisanju akademskog integriteta.

Javne i privatne visokoškolske ustanove prepoznate kao dio obrazovnog sistema 50 zemalja članica Evropske kulturne konvencije, kao i studentske unije ovih 50 zemalja, su prihvatljivi da se prijave.

Potpuni opis programa i poziva, kao i poziv, te procedura prijave mogu se pronaći online na sljedećem linku: https://www.coe.int/en/web/education/-/call-for-best-practices-in-promoting-academic-integrity-during-covid-19

Prijave moraju biti dostavljene do 20. septembra 2021. godine.

 
Datum kreiranja 23 Juli 2021
Štampa

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, u postupku donošenja Programa rada za 2022. godinu  provodi proces javnih konsultacija.

Primjedbe, komentari  i sugestije na Prednacrt Programa rada Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja  za 2022. godinu mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 06.08.2021. godine.

Prednacrt dokumenta možete preuzeti ovdje.

 
Datum kreiranja 11 Juni 2021
Štampa

U okviru Radne grupe za Sporazum Zapadnog Balkana o priznavanju akademskih kvalifikacija, u Tirani, Republika Albanija, 02.06.2021. godine, održan je sastanak glavnih pregovarača. Predstavnici šest ekonomija, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Republike Albanije i Kosova (ime definisano UN rezolucijom 1244 iz 1999. godine) prisustvovali su sastanku.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 04 Juni 2021
Štampa

Sveučilište „Hercegovina“ je objavilo poziv za sve međunarodne i lokalne studente za učešće u novom ljetnom programu za 2021. godinu. Ljetni program vode najposvećeniji profesori i bivši studenti, a traje 1-3 sedmice tokom ljetne pauze, od 5. do 25. jula 2021. Studenti mogu birati između pet različitih kurseva: engleski ili hrvatski jezik, digitalni marketing i web dizajn, art terapija ili seoski turizam. Za sva dodatna pitanja, studenti mogu kontaktirati Sveučilište na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili pogledati video: https://youtu.be/UgTm7Etw0YU.

Krajnji rok za prijavu je 30. juna 2021. godine

 
Datum kreiranja 31 Maj 2021
Štampa

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, u postupku donošenja Srednjoročnog programa rada  za period 2022.-2024. godina, provodi proces javnih konsultacija.

Primjedbe, komentari  i sugestije na Nacrt srednjoročnog programa rada Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 30.06.2021. godine.

Nacrt dokumenta možete preuzeti ovdje.

T

 
 
Datum kreiranja 19 Maj 2021
Štampa

U okviru Radne grupe Zapadnog Balkana za priznavanje akademskih kvalifikacija, u Podgorici, Crna Gora, 11.- 12.05.2021. godine, održan je sastanak glavnih pregovarača. Predstavnici šest ekonomija, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Republike Albanije i Kosova (ime definisano UN rezolucijom 1244 iz 1999. godine) prisustvovali su sastanku.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 19 Maj 2021
Štampa

Evropska komisija pokrenula je javne konsultacije u vezi inicijative "Mikrocertifikati za cjeloživotno učenje i zapošljivost". Konsultacije su otvorene do 13.06.2021. godine. Cilj konsultacija je sakupiti ideje o razvoju zajedničke definicije mikrocertifikata, EU standarda za njegov kvalitet i transparentnost i dalje korake koji se trebaju preduzeti na institutcionalnom, nacionalnom i EU nivou.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 29 April 2021
Štampa

Predstavnici CIP-a prisustvovali su seminaru „Unapređivanje saradnje i rada ENIC/NARIC centara“. Seminar je održan u Agenciji za kvalifikacije Republike Srbije u Beogradu, 16. aprila 2021. godine. Cilj seminara bio je unapređenje regionalne saradnje između ENIC/NARIC centara i drugih ključnih institucija država projektnih partnera kroz umrežavanje akreditiranih visokoškolskih ustanova i formiranje baze podataka, kao i kroz usaglašavanje i unapređivanje procedura za provjeru vjerodostojnosti diploma stečenih u zemljama partnerima.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 27 April 2021
Štampa

U okviru projekta "Spotlight on Recognition" (koordiniranog od Evropske asocijacije univerziteta) STREAM online platforma za obuku je otvorena za drugi krug obuke. Platforma je posebno usmjerena na osoblje na visokoškolskim ustanovama Evropskog prostora visokog obrazovanja. Uz materijale za obuku, članovi platforme mogu koristiti forum uživo da postave pitanja o specifičnim slučajevima i traže savjet od kolega iz Evrope. Platforma je otvorena od 19 aprila do 19 avgusta i njeno korištenje je besplatno.

Projekat poziva osoblje visokoškolskih ustanova, koje se bavi procedurama akademskog priznavanja da koriste platformu kako bi stekli nova znanja iz oblasti akademskog priznavanja.

 
Datum kreiranja 02 April 2021
Štampa

Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Bosni i Hercegovini nam je dostavila informaciju da je pokrenut Erasmus+ programski vodič 2021.-2027. i prvi pozivi za dostavu prijedloga.

Za više informacija o

Jean Monnet Action za visoko obrazovanje – Poziv za dostavu prijedloga, molimo da posjetite sljedeći link:

https://www.erasmusbih.com/en/news/jean-monnet-action-for-higher-education-call-for-proposals-2021-is-open

Za više informacija o

Erasmus Mundus Joint Masters (EMJM) – Poziv za dostavu prijedloga, molimo da posjetite sljedeći link:

https://www.erasmusbih.com/en/news/erasmus-mundus-joint-masters-emjm-call-for-proposals-2021-is-open

Za više informacija o

Erasmus Mundus Design Measures (EMDM) – Poziv za dostavu prijedloga, molimo da posjetite sljedeći link:

https://www.erasmusbih.com/en/news/erasmus-mundus-design-measures-emdm-call-for-proposals-2021-is-open

 

Stranica 1 od 19