Datum kreiranja 11 Februar 2021
Štampa

U okviru projekta Izgradnja kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja (CBHE) „Zdravo URBan okruženje: Razvoj visokog obrazovanja u arhitekturi i građevinarstvu u Bosni i Hercegovini“, Konzorcij projekta organizira Međunarodnu konferenciju HURBE2021 koja ima za cilj dijeljenje interdisciplinarnih studija vizije, planova, projekata i iskustva za stvaranje Zdravog grada.

Identificirane su sljedeće tri tematska oblasti:

Zdravo prostorno planiranje;

Zdrav urbani i arhitektonski dizajn;

Zdravi inžinjering.

U okviru projekta planirano je da se Međunarodna konferencija održi 4. i 5. oktobra 2021. godine u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.

Konferencija poziva istraživače, profesionalce i stručnjake da izlože svoje naučne studije, ostvarene projekte i nastavna iskustva u tri tematske oblasti, iz sljedećih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Italije, Kosova (ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je s Rezolucijom Vijeća bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244/1999 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova), Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Srbije i Slovenije.

Rok za predaju sažetaka je 15. marta 2021. godine putem platforme: EasyChair. Registracija je obavezna, a sve potrebne informacije možete pronaći na sljedećem linku:

Call for papers

Za više informacija možete se obratiti nawww.hurbe-project.eu/Conference ili kontaktirati  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..