Kreirano 04 Kolovoz 2020

15. lipnja 2020. održan je 27. virtualni godišnji zajednički sastanak ENIC/NARIC mreža. Zbog situacije izazvane virusom COVID 19, ovaj sastanak, koji bi se službeno trebao održati u Lisabonu, Portugal, imao je online oblik.

Na početku sastanka predstavljen je dokument Priznavanje inozemnih kvalifikacija u vremenima COVID-19. Ovaj dokument pruža prvu i zajedničku perspektivu Odbora Lisabonske konvencije o priznavanju i ENIC Odbora (EB) i NARIC Savjetodavnog odbora (NAB) o učincima COVID-19 na priznavanje inozemnih kvalifikacija. Ovim dokumentom oni žele pružiti podršku ENIC/NARIC centrima i njihovim dionicima u izradi strategija kojima će se osigurati priznavanje kvalifikacija na pošten način unatoč dosad neviđenim izazovima prouzrokovanim virusom COVID 19. Pored toga, ovaj dokument predlaže akcije na razini ENIC/NARIC mreža kao podrška u ovom pristupu. Dokument se može pronaći na službenoj web stranici ENIC/NARIC mreža na sljedećoj poveznici: https://www.enic-naric.net/reflection-documentrecognition-of-foreign-qualifications-in-times-of-covid-19.aspx.

 

Opširnije...
 
Kreirano 04 Kolovoz 2020

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja dobio je od Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) informaciju da je Upravni odbor Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo, kao osnivač  IUS-a, koji je 2020. godini po treći put od Webometricsa proglašen najboljim privatnim sveučilištem u BiH, odlučio poduzeti korake na unaprjeđenju kvaliteta obrazovanja državnih uposlenika u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...
 
Kreirano 04 Kolovoz 2020

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja pristupio je 16. ožujka 2020. godine projektu Vijeća Europe ″Europski kvalifikacijska putovnica za izbjeglice″ (EQPR).

Bosna i Hercegovina pridružila se Armeniji, Kanadi, Francuskoj, Saveznoj Republici Njemačkoj, Grčkoj, Italiji, Nizozemskoj, Norveškoj i Ujedinjenom Kraljevstvu te postala 10. zemlja koja promovira EQPR kao praktičan alat za bolju i bržu integraciju izbjeglica u njihova nova društva.

Opširnije...
 
Kreirano 24 Srpanj 2020

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja, u postupku donošenja Programa rada za 2021. godinu  provodi proces javnih konzultacija.

Primjedbe, komentari  i sugestije na Prednacrt Programa rada Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja  za 2021. godinu mogu se dostaviti elektroničkim putem na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 07.08.2020. godine.

Prednacrt dokumenta možete preuzeti ovdje.

T

 
 
Kreirano 09 Srpanj 2020

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja provodi javne konzultacije o nacrtu  Pravilnika o internim procedurama u postupku informiranja i priznavanja.

Pozivamo zainteresiranu javnost na sudjelovanje u procesu javnih konzultacija  u razdoblju 9.7.2020.- 24.7.2020. godine, putem web platforme „eKonsultacije“ (https://ekonsultacije.gov.ba).

 

STINT logo

Knjiga gostiju ( Sugestije, komentari)

Twinning video

Twinning video

Twinning - Informacijski list

Factsheets.hr

T

Prijava korupcije

report-corruption

Brojač posjeta

9055164
Danas
Jučer
Ovog tjedna
Оvog mjeseca
Posljednjeg mjeseca
Ukupno
5689
6331
26986
42186
224460
9055164