Kreirano 16 Listopad 2021

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja je posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine dobio informaciju da za sudjelovanje Bosne i Hercegovine u programu Europske unije Erasmus+ nije potrebno potpisivati novi sporazum.

Novi naziv za "partnerske zemlje", što je bio status Bosne i Hercegovine u prethodnom razdoblju, se mijenja i za razdoblje do 2027. godine i glasi "nepridružene treće zemlje".

Iako je za sudjelovanje u programu Erasmus+ 2014.-2020. godina osim potpisivanja sporazuma bilo potrebno platiti ulaznu kartu, u novom programskom ciklusu ulazna karta više ne postoji.

Dakle, Bosna i Hercegovina neće trebati potpisati sporazum, niti platiti ulaznu kartu za nastavk sudjelovanja u Programu te će nastaviti koristiti dijelove programa namijenjene za Zapadni Balkan

Naredni poziv za dostavu projektnih prijedloga za Erasmus+ program, selekcijska 2022. godina bit će pokrenut na jesen 2021. godine, a Europska komisija će obavijestiti sve korisnike o točnom datumu, uvjetima i rokovima prijave.

 
Kreirano 16 Listopad 2021

CIP je izradio Preporuke o priznavanju kvalifikacija za pristup visokom obrazovanju. Preporuke su objavljene u „Službenom glasniku BiH“ , broj 58/21.

Tekst Preporuka se može preuzeti OVDJE.

 
Kreirano 15 Listopad 2021

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja raspisao je Javni poziv za prijem volontera. Tekst oglasa možete preuzeti ovdje.

T

 
 
Kreirano 05 Listopad 2021

U okviru PARTISH projekta (Razvoj izvandrednih i kratkih ciklusa u visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini) projektni partneri iz Bosne i Hercegovine bili su u studijskoj posjeti u Sloveniji, od 21.-24. rujna 2021. godine. Domaćin studijske posjete je bio projektni partner iz Slovenije, odnosno Visoka škola Akademija Maribor. Projekt je odobren unutar Erasmus+, KA2-Suradnja za inovacije i razmjena najbooljih praksi – razvoj kapaciteta u području visokog obrazovanja.

Opširnije...
 
Kreirano 05 Listopad 2021

U okviru projekta OCTRA (Katalozi internetskih tečajeva i baze podataka za transparentnost i priznavanje), održan je sastanak projektnih partnera o napretku projekta je od 13. do 14. rujna 2021. godine u Mostaru, Bosna i Hercegovina.

Domaćin sastanka bio je Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog u obrazovanja, a sastanku su osobno prisustvovali predstavnici Akademskog informacijskog centra - latvijski ENIC/NARIC. Ostali projektni partneri, ENIC/NARIC centri iz Bugarske, Estonije, Hrvatske, Poljske i Ruske Federacije prisustvovali su sastanku putem interneta.

Opširnije...
 

STINT logo

Knjiga gostiju ( Sugestije, komentari)

Twinning video

Twinning video

Twinning - Informacijski list

Factsheets.hr

Prijava korupcije

report-corruption

Brojač posjeta

11381127
Danas
Jučer
Ovog tjedna
Оvog mjeseca
Posljednjeg mjeseca
Ukupno
1236
3470
19839
151921
109160
11381127