Kreirano 11 Travanj 2019

Twinning projekt, "Osnaživanje institucijskih kapaciteta za priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju", koji financira Europska unija, započeo je 5.9.2018. godine. Twinning partneri su Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja Bosne i Hercegovine (CIP) kao predstavnik zemlje korisnice i konzorcij koji čine Hrvatska, Francuska i Latvija.

Opširnije...
 
Kreirano 07 Travanj 2019

U sklopu Twinning projekta između Bosne i Hercegovine kao strane korisnice i Hrvatske Francuske i Latvije kao zemalja partnera pod nazivom Osnaživanje institutcionalnih kapaciteta za priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju urađena je analiza postojećeg zakonodavstva u području priznavanja visokoškolskih kvalifikacija. Analiza je nastala kao rezultat zajedničkog rada Twinning partnera i poslužiće za dalje aktivnosti unutar Projekta.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane strane da daju svoje komentare, primjedbe i sugestije na tekst analize, u cilju što kvalitetnije analize. Isti se mogu dostaviti na sljedeću email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Analiza postojećeg zakonodavstva može se preuzeti ovdje.

 
Kreirano 27 Ožujak 2019

U okviru Twinning projekta pod nazivom „Osnaživanje institucionalnih kapaciteta za priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju“ sa Bosnom i Hercegovinom, kao zemljom korisniciom, i Hrvatskom, Francuskom i Latvijom , kao zemljama članicama, predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (CIP) posjetili su Twinning partnere u Latviji, odnosno Academic Information Centre (AIC) u Rigi.

Opširnije...
 
Kreirano 12 Veljača 2019

Predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja nazočili su Drugom sastanku ENIC/NARIC centara Jadranskog područja. Sastanak je održan u Tirani, 30. siječnja 2019. godine, u prostorijama Ministarstva obrazovanja, sporta i omladine Republike Albanije. Pored predstavnika CIP-a, sastanku su nazočili i predstavnici ENIC/NARIC centara Italije i Albanije.

Opširnije...
 
Kreirano 18 Siječanj 2019

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja objavio je nove Preporuke.

Preporuke o priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u svrhu nastavka obrazovanja objavljene su u "Službenom glasniku BiH", broj: 01/19 od 11.01.2019. godine. Preporuke su rezultat nastojanja CIP-a da olakša priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u BiH i približi prakse priznavanja europskog prostora priznavanja (EAR) nadležnim tijelima za priznavanje u BiH.

Preporuke se mogu preuzeti ovdje.

 

STINT logo

Knjiga gostiju ( Sugestije, komentari)

Prijava korupcije

report-corruption

Brojač posjeta

6802213
Danas
Jučer
Ovog tjedna
Оvog mjeseca
Posljednjeg mjeseca
Ukupno
68
5084
12791
102117
115166
6802213