Kreirano 22 Veljača 2023
Ispis

U Podgorici, Crna Gora, 30. i 31. siječnja 2023. godine, u organizaciji Regionalnog vijeća za suradnju, održana je radionica Radne skupine za priznavanje akademskih kvalifikacija gospodarstava Zapadnog Balkana.

Opširnije...
 
Kreirano 06 Veljača 2023
Ispis
 
Kreirano 16 Siječanj 2023
Ispis

U Sarajevu, 13. i 14. prosinca 2022. godine, održan je sastanak Kontakt točki Radne skupine za priznavanje akademskih kvalifikacija, agencija iz područja osiguranja kvalitete i ENIC/NARIC centara gospodarstava Zapadnog Balkana. Predstavnici svih gospodarstava prisustvovali su sastanku, kao i predstavnici Regionalnog vijeća za suradnju (RCC), direktorica Obrazovno-reformske inicijative za Jugoistočnu Europu (ERI SEE) i konzultanti koji rade na izradi zajedničke master kvalifikacije iz područja informacijskih tehnologija i Regionalne baze podataka o postupcima priznavanja.

Opširnije...
 
Kreirano 30 Prosinac 2022
Ispis

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (CIP) u postupku izrade izvješća o radu CIP-a za 2022. godinu, provodi proces javnih konzultacija.

Primjedbe, komentari i sugestije na Izvješće o radu CIP-a za 2022. godinu mogu se dostaviti elektroničkim putem na email:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 13.1.2023. godine.

Izvješće o radu CIP-a za 2022. godinu možete preuzeti ovdje.

T

 
 
Kreirano 20 Prosinac 2022
Ispis

European-Universities-Call 2023Ovim novim Erasmus+ pozivom za dostavu prijedloga nastavit će se pokretanje inicijative europskih sveučilišta s rekordnim ukupnim proračunom od 384 milijuna eura.

Rad europskih sveučilišta obuhvaća sve misije visokoškolskih ustanova u obrazovnju, istraživanju, inovacijama i uslugama društvu.

Savezi sveučilišta imaju različite modele sustavne, strukturne i održive međunarodne suradnje koji jačaju kvalitetu, izvedbu, privlačnost i međunarodnu konkurentnost visokog obrazovanja diljem Europe, za dobrobit svojih studenata i osoblja, dok promiču demokratske vrijednosti.

Erasmus+ poziv za dostavu projektnih prijedloga za Europska sveučilišta za 2023., sada je otvoren za sudjelovanje visokoškolskih ustanova iz svih zemalja Zapadnog Balkana kao punopravnih partnera u savezima.

 
Kreirano 08 Prosinac 2022
Ispis

U okviru TST projekta Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja prošao je proceduru vanjskog vrednovanja s predstavnicima ENIC/NARIC centara Italije i Litve u ulozi stručnjaka koji su u prostorijama CIP-a izvršili vrednovanje radaCIP-a na temelju izvješća o samovrednovanju koje je izradila uprava CIP-a.Ovo je samo potvrda opredijeljenosti CIP-a da dostigne najviše standarde u području priznavanja i da u potpunosti implementira Lisabonsku konvenciju o priznavanju u Bosni i Hercegovini. Dodatno, CIP je jedan od rijetkih ENIC/NARIC centara koji je prošao tri kruga, od pet krugova od početka ovog koncepta ENIC/NARIC evaluacije.Nakon posjete CIP-u, tim za evaluaciju objavio je izvješće s ključnim preporukama za daljnje poboljšanje domaćih i međunarodnih procedura i aktivnosti CIP-a koje će unaprijediti već postignutu izvrsnost CIP-a i njegovog osoblja.

TST Project CIP MostarKoncept evaluacijske provjere sa Standardima i smjernicama za poboljšanje postupaka priznavanja ENIC-NARIC centara razvijen je kao instrument osiguranja kvalitete od 2012. za ENIC-NARIC mreže i temelji se na kriterijima Lisabonske konvencije o priznavanju.Pojedinačni ENIC-NARIC centri mogu ga koristiti na potpuno dobrovoljnoj osnovi za pregled i poboljšanje svoje prakse prema usklađenosti s LRC-om, u područjima koja sami smatraju najprikladnijima. TST Project CIP Mostar 2Instrument se sastoji od 6 standarda i smjernica te protokola za provođenje samoevaluacije (uključujući SWOT analizu) i vanjske recenzije od strane dva druga ENIC-NARIC centra.Samoevaluacija i kolegijalna provjera imaju formativni pristup usmjeren na kontinuirano poboljšanje u područjima koje je odabrao centar koji se provjerava.Preporuča se vanjski stručni pregled svakih 5 godina ili u slučaju većih promjena u centru.

 

TST Project CIP  Mostar 3Projektna prijava za novi krug recenzije od strane kolega u razdoblju od 2023. do 2025. predana je Europskoj komisiji u lipnju 2022. Standarde i smjernice usvojili su centri ENIC-NARIC mreža tijekom njihovog Godišnjeg zajedničkog sastanka 2019. u Kölnu, Njemačka.

 

Opširnije...
 
Kreirano 01 Prosinac 2022
Ispis

Konferencija "Visoko obrazovanje - trendovi i inovacije" održana je 11. i 12. 10. 2022. godine u Mostaru, u organizaciji Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja/oblasti visokog obrazovanja (CIP) i Projekta “Obrazovanje za zapošljavanje".

Opširnije...
 
Kreirano 21 Studeni 2022
Ispis

Deveti sastanak Odbora Lisabonske konvencije o priznavanju održan je 15. studenog 2022. u Strasbourgu. Lisabonska konvencija o priznavanju zajedno s ovim skupom je slavi 25. obljetnicu potpisivanja pa je nakon sastanka održana mala svečanost.

Opširnije...
 

Stranica 1 od 41