Kreirano 16 Svibanj 2018
Ispis

Predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja prisustvovali su Početnom sastanku ENIC/NARIC centara Jadranskog područja. Sastanak je održan u Rimu, 04.05.2018. godine u prostorijama CIMEA-e (NARIC centra Italije). Osim predstavnika Centra, sastanku su prisustvovali predstavnici ENIC/NARIC centara Italije, Hravtske, Slovenije i Albanije, dok predstavnici ENIC centara Srbije, Crne Gore i bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, iako pozvani, nisu prisustvovali sastanku.

Opširnije...
 
Kreirano 16 Svibanj 2018
Ispis

U sklopu redovnih godišnjih aktivnosti, predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (u daljem tekstu: Centar) posjetili su 23.04.2017. godine NARIC centar Austrije.

Pitanja kao što su pozicija oba centra i njihova vidljivost, status visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine vezano za stručno i akademsko priznavanje visokoškolskih kvalifikacija u Austriji, odnos između predbolonjskih i bolonjskih kvalifikacija u obe zemlje, Bilateralni sporazum između Austrije i Bosne i Hercegovine u području obrazovanja, priznavanje prethodnog učenja bila su, između ostalog, razmotrena tijekom sastanka.

 

Opširnije...
 
Kreirano 16 Svibanj 2018
Ispis

Aktivnosti vezano za Projekt "Jačanje internacionalizacije visokog obrazovanja u BiH" (STINT projekt) nastavljene su Seminarom u Tuzli. Seminar je održan 17.-18. travnja 2018. godine, a domaćin Seminara je bio Univerzitet u Tuzli. Teme Seminara su bile uspoređivanje implementiranih pilot aktivnosti i različitih kriterija širom Europe o ocjeni internacionalizacije.

Opširnije...
 
Kreirano 10 Svibanj 2018
Ispis

Intervju po Javnom pozivu za prijem volontera u Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja, pozicija: 1/01-volonter sa završenim studijem prava, održat će se 18.5.2018. godine, u prostorijama Centra, ulica Kneza Višeslava b.b., Mostar, sa početkom u 12 sati.

 
Kreirano 09 Svibanj 2018
Ispis

Predstavnik Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja je 15. i 16. ožujka 2018. godine sudjelovao na Konferenciji „Europski kvalifikacijski okvir: podrška učenju, radu i prekograničnoj mobilnosti“. Konferencija je održana u Brusselsu, Kraljevina Belgija, na kojoj je sudjelovalo preko 320 sudionika iz država Europe, Australije, Novog Zelanda, Trinidada i Tobaga i Južnoafričke Republike. Konferencija je upriličena povodom obilježavanja desete obljetnice izrade Europskog kvalifikacijskog okvira (EQF).

Opširnije...
 
Kreirano 12 Travanj 2018
Ispis

Predstavnik Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja posjetio je 7.3.2018. godine u Ankari Vijeće za visoko obrazovanje Turske, odnosno ENIC centar Turske, koji djeluje kao sastavni dio spomenute institucije.

Opširnije...
 
Kreirano 03 Travanj 2018
Ispis

Predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja nazočili su inicijalnoj konferenciji Alumni asocijacije zemalja Zapadnog Balkana ( Kick-off Meeting of the Western Balkans Alumni Association-WBAA), koja je održana od 15. do 17.03.2018. godine u Ohridu, Makedonija. Konferencija je podržana od strane Europskog povjerenstva i okupila je preko 300 sudionika, uključujući studente, alumniste, predstavnike visokoškolskih ustanova, ministarstava, agencija, predstavnike studentskih organizacija, sveučilišne profesore, kao i predstavnike Europskog povjerenstva i tržišta rada.

Opširnije...
 

Stranica 1 od 19