Kreirano 19 Svibanj 2021
Ispis

Europska komisija pokrenula je javno konzultacije o inicijativi "Mikrokreditivi za cjeloživotno učenje i zapošljivost". Skonzultacije su otvorene do 13. srpnja 2021. godine. Cilj konzulatija je prikupiti ideje za razvoj zajedničke definicije mikrokreditiva, EU standarde za njihovu kvalitetu i transparentnost, te daljnje korake koje treba poduzeti na institucionalnoj, nacionalnoj i EU razini.

Slika....Ova zajednička inicijativa koju će voditi europski povjerenici Mariya Gabriel (inovacije, istraživanje, kultura, obrazovanje i mladi) i Nicolas Schmit (rad i socijalna prava) pružit će potporu kvaliteti, transparentnosti, prepoznatljivosti i prenosivosti kratkih iskustava učenja koja vode do mikrokredibiliteta. širenje mogućnosti učenja, pretvaranje cjeloživotnog učenja u EU i povećanje šansi za zapošljivost. Ovo je komplementarno punim programima.

Ispitanici mogu ispuniti anketu u ime svoje organizacije ili u privatnom svojstvu. Organizacije se također pozivaju da prilože dokument o položaju, ako to žele.

Sve informacije možete pronaći na sljedećem linku:https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12858-Micro-credentials-broadening-learning-opportunities-for-lifelong-learning-and-employability_en