Kreirano 16 Listopad 2021
Ispis

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja je posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine dobio informaciju da za sudjelovanje Bosne i Hercegovine u programu Europske unije Erasmus+ nije potrebno potpisivati novi sporazum.

Novi naziv za "partnerske zemlje", što je bio status Bosne i Hercegovine u prethodnom razdoblju, se mijenja i za razdoblje do 2027. godine i glasi "nepridružene treće zemlje".

Iako je za sudjelovanje u programu Erasmus+ 2014.-2020. godina osim potpisivanja sporazuma bilo potrebno platiti ulaznu kartu, u novom programskom ciklusu ulazna karta više ne postoji.

Dakle, Bosna i Hercegovina neće trebati potpisati sporazum, niti platiti ulaznu kartu za nastavk sudjelovanja u Programu te će nastaviti koristiti dijelove programa namijenjene za Zapadni Balkan

Naredni poziv za dostavu projektnih prijedloga za Erasmus+ program, selekcijska 2022. godina bit će pokrenut na jesen 2021. godine, a Europska komisija će obavijestiti sve korisnike o točnom datumu, uvjetima i rokovima prijave.