Kreirano 26 Svibanj 2022
Ispis

Zahvaljujući Erasmus+ TST projektu, u svibnju 2022. započela je nova runda posjeta ENIC/NARIC centrima od strane djelatnika drugih ENIC/NARIC centara. ENIC/NARIC centri koji sudjeluju mogu povećati kvalitetu svog rada razmjenom znanja i međusobnim davanjem povratnih informacija o politikama i praksama priznavanja.

Ankara meeting 1Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja sudjeluje u ovom projektu te je kao dio stručnog tima, zajedno s predstavnicima ENIC centra iz Moldavije, posjetio ENIC centar u Turskoj kako bi provjerio kvalitetu i transparentnost njegovog rada. aktivnosti na području priznavanja.

Tijekom posjeta razgovaralo se o samoevolucijskom izvješću koje je izradio ENIC centar iz Turske. Stručni tim istaknuo je tri ključna aspekta, postupke, kriterije i osiguranje kvalitete; transparentnost i informiranje te međunarodnu i domaću suradnju i zastupanje.

Opći je dojam stručnjaka da je ENIC centar u Turskoj od svog osnivanja Ankara meeting 2značajno unaprijedio svoj rad u organizacijskom i stručnom smislu. Također, centar predstavlja Tursku u radu APNNIC-a, službene mreže nacionalnih informacijskih centara u azijsko-pacifičkoj regiji vezanih za visoko obrazovanje, sukladno Tokijskoj konvenciji. Posljednjih godina Centar je vrlo aktivan na međunarodnoj razini, sudjelujući u raznim međunarodnim projektima i inicijativama. Tijekom posjeta stručnjaci su bili oduševljeni predanošću djelatnika Centra, kao i njihovim odnosima s drugim tijelima unutar Vijeća za visoko obrazovanje, kao i s visokoškolskim ustanovama i drugim zainteresiranim stranama u Turskoj. Centar je hitno reagirao na izbjegličku krizu na Bliskom istoku uspostavom posebnog postupka za Ankara meeting 3priznavanje kvalifikacija izbjeglica. U vrijeme posjeta objavljena je i engleska verzija web stranice centra. Svi stručnjaci su se jednoglasno složili da ENIC/NARIC dobro radi svoj posao, koji se može dodatno poboljšati zapošljavanjem radnika i ubrzanjem nekih aktivnosti.

Nakon obilaska, izvještaj eksperata bi trebalo da se završi za dva mjeseca.