Kreirano 05 Svibanj 2014
Ispis

Od 07-10.10.2013. godine u Tirani u Albaniji održan je početni sastanak JoinEU – SEE>PENTA projekta kojem su nazočili predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja Bosne i Hercegovine, predstavnici partnerskih sveučilišta europskih zemalja i zemalja Zapadnog Balkana koji sudjeluju u programu Erasmus Mundus i drugi suradnici na Projektu.

Albanija 1Partnerska sveučilišta koja su sudjelovala na dvodnevnom sastanku su: Sveučilište u Grazu (Austrija) - JoinEU-SEE tim za koordinaciju, Sveučilište u Tirani (Albanija) – sukoordinator Projekta, Sveučilište u Aarhusu (Danska), Sveučilište u Antwerpenu (Belgija), Univerzitet u Banja Luci (BiH), Univerzitet u Beogradu (Srbija), Sveučilište u Bologni (Italija), Sveučilište Cardiff Metropolitan (UK), Freie Universitat Berlin (Njemačka), Sveučilište u Granadi (Španjolska), Sveučilište Masaryk (Republika Češka), Univerzitet Crne Gore (Crna Gora), Univerzitet u Novom Sadu (Srbija), Univerzitet u Prištini (Kosovo), Univerzitet u Sarajevu (BiH), Sveučilište sv. Ćiril i Metodije Skoplje (Makedonija), Sveučilište Tetova (Makedonija), Sveučilište u Tilburgu (Nizozemska).

 

Suradnici na Projektu koji su nazočili dvodnevnom sastanku su: Univerzitet u Tuzli (BiH), Sveučilište u Zadru (Hrvatska), Institutio per l'Europa Centro – Orientale e Balcanica (Italija), Ministarstvo obrazovanja i znanosti Albanije (Albanija), Ministarstvo obrazovanja, znanosti i tehnologije Kosova (Kosovo), Fond otvoreno društvo Albanija (Albanija), Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Srbije (Srbija), te Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (BiH).

 

Teme o kojima se razgovaralo tijekom dvodnevnog sastanka bile su: upravljanje projektom JoinEU – SEE>PENTA, podnošenje zahtjeva za sudjelovanje u studentskoj razmjeni i postupak odabira kandidata, promocija Projekta, osiguranje kvalitete Projekta, financijska organizacija Projekta te pregled dokumentacije potrebne za prijavu za sudjelovanje u Projektu.

 

Prvi dio Projekta temelji se na promotivnim kampanjama partnerskih sveučilišta koji sudjeluju u Projektu s ciljem promoviranja i podizanja svijesti o prednostima i iskustvima koje donosi studentska razmjena. Prvi sastanak promotivnog karaktera održava se od 18. do 22.11.2013. godine i na njemu će sudjelovati predstavnici sveučilišta iz Albanije, Makedonije, Kosova i Crne Gore, dok će se drugi takav sastanak organizirati od 2. do 6.12.2013. godine u Bosni i Hercegovini.

 

Također, dogovoren je vremenski okvir trajanja Projekta, prema kojem bi Projekt trebao biti okončan  sredinom 2017. godine.

 

Sljedeći sastanak na kojem će sudjelovati partnerska sveučilišta i suradnici Projekta predložen je za svibanj 2014. godine u Grazu, Austrija.

 

Sve informacije mogu se pronaći na službenoj stranici Projekta na sljedećem linku: http://www.joineuseepenta.eu/.