Kreirano 05 Svibanj 2014
Ispis

U sklopu Tempus projekta ″Bosanskohercegovački kvalifikacijski okvir za visoko obrazovanje - BHQFHE″, u Paderbornu je 30. i 31.01.2014. godine održan Početni sastanak.

Padeborn 1Sastanku su, osim predstavnika Centra, nazočili predstavnici Univerziteta ″Džemal Bijedić″ Mostar, Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Univerziteta u Tuzli, Univerziteta u Zenici, Univerziteta u Bihaću, Svjetskog univerzitetskog servisa Bosne i Hercegovine, Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete, Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Udruge poslodavaca Bosne i Hercegovine, Sveučilišta u Padebornu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Northamptonu, Sveučilišta u Limericku, Sveučilišta u Lleidi, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Hrvatske, Mreže  agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju Centralne i Istočne Evrope (CEENQA).

 

Glavni cilj Projekta je podrška strukturalnoj reformi visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, podrška razvoju kvalifikacijskog okvira za visoko obrazovanje sukladno državnim prioritetima i njegovo implementiranje na različitim institucionalnim razinama. Projekt treba da osigura modele za potpuno formalno implementiranje BHQFHE-a na institucionalnim razinama utemeljeno na svim kriterijima i procedurama Europskog kvalifikacijskog okvira za cjeloživotno učenje (EQF-LLL) i Kvalifikacijskog okvira europskog prostora visokog obrazovanja (QF- EHEA).

 

Predviđeno trajanje Projekta je 36 mjeseci, a jedan od glavnih rezultata Projekta treba biti nacrt inačice sektorskih izjava za bachelor, master i doktorske stupnjeve za šest znanstvenih oblasti, što zajedno čini 18 sektorskih izjava.

 

Sljedeći koordinacijski sastanak Projekta trebao bi se održati u siječnju 2015. godine u Northamptonu, Ujedinjeno Kraljevstvo.