Kreirano 01 Srpanj 2015
Ispis

Predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja nazočili su Redovnom 22. godišnjem sastanku ENIC/NARIC centara koji se ove godine održao u Bregenzu, Austrija, od 07-09. lipnja 2015. godine.

22 ENIC NARIC meetingNa sastanku su nazočili predstavnici 50 zemalja članica ENIC/NARIC mreže, kao i predstavnici Europske komisije, Vijeća Europe, UNESCO-a, Europske asocijacije institucija u visokom obrazovanju (EURASHE), Europske asocijacije studenata (ESU) te gostujući predstavnik Argentine. Od svog osnivanja, odnosno od 2009. godine, predstavnici Centra nazočili su svim godišnjim sastancima.

Sastanak je još jednom potvrdio uspješnost u radu ENIC/NARIC mreža i pokazao da su međunarodno ove mreže jedne od najuspješnijih. Iako mreže u potpunosti ispunjavaju ulogu zbog koje postoje, na Sastanku se govorilo i o mogućnostima za poboljšanje rada ovih mreža te o budućim izazovima s kojima se mreže suočavaju. Održano je više radionica o različitim aspektima postupaka priznavanja, trenutnom stanju vezano za potpisane regionalne konvencije o priznavanju, Komunikeu s nedavno završenog sastanka ministara obrazovanja u Jerevanu, a predstavljeni su i obrazovni sustavi Argentine, Irana, Rusije, Turske i SAD-a.

Sljedeći 23. sastanak ENIC/NARIC mreža održat će se 19.-21. lipnja 2016. godine u Amsterdamu, Nizozemska.