Kreirano 07 Rujan 2015
Ispis

U procesu izrade pravnih propisa, radi realiziranja Pravila za konzultacije u izradi pravnih propisa („Službeni glasnik BiH“ broj: 81/06 i 80/14) kao i Pravilnika za provedbu Pravila za konzultacije u izradi pravnih propisa, akt direktora Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja broj: 04-02-970-1 od 28.12.2011. godine, Centar kroz proces javnih konzultacija dužan je zainteresirane građane i pravne osobe pozvati na mogućnost sudjelovanja u izradi pravnih propisa.

Procesom javnih konzultacija Centar želi osigurati razumijevanje stvarnog učinka propisa, kvalitetu propisa, usklađenost pravnih propisa sa pravnim okvirom, koordinaciju i razumijevanje među partnerskim institucijama, kao i odgovarajući obujam konzultacija.

 

U programu rada Centra za 2015. godinu predviđeno je donošenje dva propisa i to: Preporuke o priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija stečenih zajedničkim programima i Preporuke o priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija stečenih prekograničnim obrazovanjem.

 

-          Preporuke o priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija stečenih zajedničkim programima

 

-          Preporuke o priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija stečenih prekograničnim obrazovanjem.

 

Pisane komentare ili podatke na predložene prednacrte možete dostaviti direktno na e-mail državnog službenika zaduženog za koordiniranje konzultacija Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Obrazac za dostavu komentara i prijedloga izmjena na prednacrt propisa

Izjava o svrsi preporuka - zajednički programi

Izjava o svrsi preporuka - prekogranično obrazovanje

 

Napomena: Rok za dostavu komentara i prijedloga izmjena je 28.9.2015. godine.


Kontakt:
Dragana Dilber, koordinator konzultacija
Adresa: Kneza Branimira 12, 88 000 Mostar, Bosna i Hercegovina
Tel. : + 387 36 333-983
Fax: + 387 36 333-980
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..