Kreirano 10 Rujan 2015
Ispis

Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine je 1.9.2015. godine objavila informaciju o Chevening stipendijama:

Otvorene prijave za Chevening stipendije: prestižni globalni program stipendiranja vlade Ujedinjenog Kraljevstva

CheveningChevening stipendije predstavljaju globalni program stipendiranja vlade Ujedninjenog Kraljevstva, koji je financiran od strane Ministarstva vanjskih poslova i pitanja Commonwealth-a (FCO) i partnerskih organizacija. Stipendije nude mogućnost master studija u trajanju od jedne godine na vodećim sveučilištima u Ujedinjenom Kraljevstvu te se dodjeljuju istaknutim postojećim ili budućim liderima u širokom rasponu područja, uključujući: europske studije (što uključuje i EU integracije), pravo, javnu upravu (što uključuje vladu i politiku), ekonomiju (što uključuje ekonometriju i statistiku), sigurnosne studije (što uključuje kriminologiju, upravljanje rizicima i pravosuđe).

 

Program pruža budućim liderima jedinstvenu priliku da izgrade globalnu mrežu kontinuiranog profesionalnog značaja te da s Ujedinjenim Kraljevstvom uspostave društvena, kulturna, akademska, kao i komercijalna partnerstva.

 

Nakon nedavnog povećanja ulaganja u program od strane FCO-a, sa zadovoljstvom ćemo biti u mogućnosti ponuditi oko 1500 stipendija širom svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. S obzirom na ovu nedavnu ekspanziju, istražujemo sve mogućnosti unutar zemlje koje se mogu koristiti za povećanje svijesti o programu i ukupni broj prijava.

 

Prijave za Chevening stipendije moraju se dostaviti preko interneta na www.chevening.org, a krajnji rok za dostavu prijava je 3. studeni do 12.00 sati (prema GMT vremenskoj zoni). Prijave pristigle nakon tog datuma neće se uzimati u razmatranje.

 

Podnositelji zahtjeva trebaju pročitati online smjernice i dokazati kako oni ispunjavaju kriterije odabira za Chevening stipendiju prije podnošenja zahtjeva. Ako imaju dodatnih pitanja vezanih za program mogu nas kontaktirati putem web stranice www.chevening.org.

 

Bili bismo vam vrlo zahvalni za Vašu pomoć u promicanju programa unutar vaše ustanove, te bih vam bio zahvalan ako biste mogli sve one koje smatrate dobrim kandidatima za Chevening stipendiju mogli usmjeriti na www.chevening.org. Ukoliko ste zainteresirani za primanje Chevening promotivnih materijala kako biste olakšali promicanje programa, molim vas kontaktirajte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako biste to detaljnije raspravili.

 

Iako Chevening stipendije financira prvenstveno britanska vlada, želimo, također, istražiti i alternativne izvore financiranja kojima bi mogli nadopuniti potporu britanske vlade i dodatno povećati broj stipendija koje bi mogle biti dodijeljene jednoj određenoj zemlji. Partnerske stipendije su odličan način povećavanja dostupnih sredstava, te mogu biti od direktne koristi svakoj od stranaka. O partnerstvima se može razgovarati direktno s Britanskim veleposlanstvom u Sarajevu, a nama se možete obratiti ako vam je potrebno više informacija.