Kreirano 22 Rujan 2015
Ispis

U posljednjih nekoliko mjeseci STREAM konzorcij je radio veoma naporno na razvoju obuke i platforme dobre prakse za priznavanje diploma. Obuka se nadovezuje na Priručnik EAR-HEI i posebno je usmjeren na službenike koji rade na visokoškolskim ustanovama u EHEA (Europskom prostoru visokog obrazovanja) i /ili u zemljama koje su dio LRC (Lisabonska konvencija o priznavanju).

 

Službenici koji se povremeno bave priznavanjem inozemnih kvalifikacija (npr. osoblje za osiguranje kvalitete, ombudsmani, studentski savjetnici) su, također, dobrodošli da se pridruže.

 

STREAM je naročito usmjeren na službenike za prijem na visokoškolskim ustanovama u Europskom području visokog obrazovanja (EHEA) i nudi koncizne materijale za obuku, zasnovane na preporukama EAR-HEI priručnika o priznavanju za visokoškolske ustanove.

 

Sudjelovanje je besplatno i možete pratiti obuku prema vlastitom tempu. Lako je pristupiti kroz različite module i „ forume stvarnih slučajeva“ putem kojih možete podijeliti i diskutirati o problemima s vašim kolegama.

 

STREAM projektni tim čine predstavnici ENIC-NARIC mreže (Danske, Francuske, Irske, Italije, Latvije, Litve, Nizozemske), Asocijacije europskog univerziteta (EUA), Rektorske konferencije Njemačke (HRK), Unije studenata Europe (ESU), posebni savjetnik iz US mreže za obrazovne informacije (USNEI) i dopredsjednik Odbora za Lisabonsku konvenciju o priznavanju. STREAM konzorcij čine predstavnici ENIC-NARIC mreže (Danske, Francuske, Irske, Italije, Latvije, Litve, Nizozemske), Asocijacije europskog univerziteta (EUA), Rektorske konferencije Njemačke (HRK), Unije studenata Europe (ESU), posebni savjetnik iz US mreže za obrazovne informacije (USNEI) i dopredsjednik Odbora za Lisabonsku konvenciju o priznavanju.

 

STREAM je sufinanciran preko Erasmus + programa Europske unije.

 

STREAM-u možete pristupiti putem websitea www.enic-naric.net i otvoren je od 14. rujna do 31. prosinca.