Kreirano 22 Rujan 2015
Ispis

Završnom konferencijom twinning projekta “Jačanje institucija i kapaciteta za implementiranje EU Direktive o reguliranim profesijama“ održanom 8.9.2015. godine u Sarajevu te sastankom Upravnog odbora projekta 9.9.2015. godine okončane su sve aktivnosti zajedničkog projekta Bosne i Hercegovine i Republike Slovačke.

Twinning Zavrsna konferencijaProjekt je financiran IPA programom EU za 2011. godinu za Bosnu i Hercegovinu.

Opći cilj Projekta je bio povećanje mobilnosti i zapošljavanja kroz jačanje institucionalnih i administrativnih kapaciteta za implementaciju EU acquis u području priznavanja kvalifikacija.

Tijekom Projekta urađena je GAP analiza usklađenosti zakonodavstva i studijskih programa, mapa puta uključujući preporuke te akcijski planovi za FBiH, Republiku Srpsku i Brčko distrikt BiH.

Posebno je istaknuto da su postignuti svi rezultati Projekta te da će se potpisati izjave o suradnji između sektora obrazovanja i zdravstva dvije države čime će se osigurati neophodna suradnja izvan ciljeva Projekta.

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja kao jedan od ključnih aktera projekta, iskoristio bi ovu priliku da se zahvali svojim slovačkim kolegama na suradnji i podršci tijekom čitavog projekta te izuzetnom gostoprimstvu tijekom studijske posjete Bratislavi.