Kreirano 12 Listopad 2018
Ispis

U prostorijama Polytechnic Institute of Porto, od 26. do 28. rujna 2018. godine, održan je Treći sastanak konzorcija u okviru Projekta "Jačanje internacionalizacije visokog obrazovanja" (STINT projekt).

Third Consortium Meeting STINT Porto 26-28.09.2018 Sastanak je bio prilika da svi partneri predstave što je urađeno od početka Projekta, naročito u vezi za diseminiranje projektnih aktivnosti i rezultata. Dio Sastanka je posebno bio posvećen osiguranju kvalitete na javnim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini s akcentom na smjernice i kriterije internacionalizacije na ovim ustanovama .

Predstavnik Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja zajedno s predstavnikom Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Srpske, je održao prezentaciju vezanu za općta zapažanja nakon obuka o procedurama akademskog priznavanja koju su održali kao predavači na svim sveučilištima koja sudjeluju u Projektu. Opća primjedba nakon obuka je bila da samo jedna obuka nije dovoljna kako bi se implementirao Model akademskog priznavanja koji su izradili projektni partneri tijekom Projekta.

Trajanje Projekta je produženo za šest mjeseci, do 14. travnja 2019. godine, radi izmjena u upravljanju Projektom i prolongiranja usvajanja dokumenata.

Sljedeći sastanak će se održati u Genthu od 27. do 29. studenog 2018. godine.