Kreirano 12 Veljača 2019
Ispis

Predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja nazočili su Drugom sastanku ENIC/NARIC centara Jadranskog područja. Sastanak je održan u Tirani, 30. siječnja 2019. godine, u prostorijama Ministarstva obrazovanja, sporta i omladine Republike Albanije. Pored predstavnika CIP-a, sastanku su nazočili i predstavnici ENIC/NARIC centara Italije i Albanije.

AdReN Meeting Tirana Second MeetingNa sastanku je razgovarano o daljnjim koracima u vezi uspostavljanja mreže jadranskih ENIC/NARIC centara Jadranskog područja (AdReN mreža). Predstavnici NARIC centra iz Italije obavijestili su da se web stranica mreže razvija kako bi se razmotrio sadržaj web stranice. Razmatrana su i pitanja koja su od interesa za daljnji rad AdReN mreže. Istaknuto je da bi analiza rada svih centara u vezi s glavnim odredbama Lisabonske konvencije o priznavanju bila vrlo korisna za razumijevanje rada svih centara. Mapiranje svih kvalifikacija na sustavnoj razini među članovima AdReN mreže može biti tema za sljedeće sastanke, što će dalje dovesti do mapiranja kvalifikacija na podrazinama.

Sljedeći sastanak AdReN mreže planiran je da se održi u okviru godišnjeg sastanka ENIC/NARIC mreža, u lipnju u Njemačkoj.