Kreirano 31 Kolovoz 2021
Ispis

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja dobio je informaciju da je Tajništvo obrazovanja Vijeća Europe objavilo raspisivanje Poziva za prijavu na program najbolje prakse u promoviranju akademskog integriteta.

Javne i privatne visokoškolske ustanove prepoznate kao dio obrazovnog sustava 50 država potpisnica Europske kulturne konvencije, kao i studentske unije tih 50 država, mogu se prijaviti.

Cjelovit opis programa, poziva i postupka prijave možete pronaći na internetu na https://www.coe.int/en/web/education/-/call-for-best-practices-in-promoting-akademski integritet-tijekom-covid-19.

Prijave se moraju dostaviti do 20. rujna 2021. godine.

 
Kreirano 23 Srpanj 2021
Ispis

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja, u postupku donošenja Programa rada za 2022. godinu  provodi proces javnih konzultacija.

Primjedbe, komentari  i sugestije na Prednacrt Programa rada Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja  za 2022. godinu mogu se dostaviti elektroničkim putem na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 06.08.2021. godine.

Prednacrt dokumenta možete preuzeti ovdje.

T

 
 
Kreirano 21 Srpanj 2021
Ispis

U okviru EPER (Efektivno partnerstvo za poboljšano priznavanje) projekta, u Zagrebu, Republika Hrvatska, 16.07.2021. godine održana je sastanak projektnih partnera. Predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, kao lideri Projekta, te ENIC/NARIC centri Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije prisustvovali su sastanku.

Tokom sastanka projektni partneri su predstavili posljednja dešavanja u njihovim zemljama, vezano za EPER dostignuća, kao i razvoj u obrazovanju.

Opširnije...
 
Kreirano 11 Lipanj 2021
Ispis

U okviru Radne skupine za Sporazum Zapadnog Balkana o priznavanju akademskih kvalifikacija, u Tirani, Republika Albanija, održan je 2. lipnja 2021. sastanak vodećih pregovarača.Na sastanku su sudjelovali predstavnici šest gospodarstava, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova (naziv definiran Rezolucijom UN-a 1244 iz 1999.).

Opširnije...
 
Kreirano 04 Lipanj 2021
Ispis

Sveučilište „Hercegovina“ je objavilo poziv za sve međunarodne i lokalne studente za sudjelovanje u novom ljetnom programu za 2021. godinu. Ljetni program vode najposvećeniji profesori i bivši studenti, a traje 1-3 tjedna tijekom ljetne stanke, od 5. do 25. srpnja 2021. Studenti mogu birati između pet različitih tečajeva: engleski ili hrvatski jezik, digitalni marketing i web dizajn, art terapija ili seoski turizam. Za sva dodatna pitanja, studenti mogu kontaktirati Sveučilište na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pogledati video: https://youtu.be/UgTm7Etw0YU.

Krajnji rok za prijavu je 30. lipnja 2021. godine

 
Kreirano 31 Svibanj 2021
Ispis

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja, u postupku donošenja Srednjoročnog programa rada  za razdoblje 2022.-2024. godina, provodi proces javnih konzultacija.

Primjedbe, komentari  i sugestije na Nacrt srednjoročnog programa rada Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 30.06.2021. godine.

Nacrt dokumenta možete preuzeti ovdje.

T

 
 
Kreirano 19 Svibanj 2021
Ispis

U okviru Radne grupe Zapadnog Balkana za priznavanje akademskih kvalifikacija, u Podgorici, Crna Gora, 11.- 12.5.2021. godine, održan je sastanak glavnih pregovarača. Sastanku su prisustvovali predstavnici šest ekonomija: Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Republike Albanije i Kosova (ime definirano UN rezolucijom 1244 iz 1999. godine).

Opširnije...
 
Kreirano 19 Svibanj 2021
Ispis

Europska komisija pokrenula je javno konzultacije o inicijativi "Mikrokreditivi za cjeloživotno učenje i zapošljivost". Skonzultacije su otvorene do 13. srpnja 2021. godine. Cilj konzulatija je prikupiti ideje za razvoj zajedničke definicije mikrokreditiva, EU standarde za njihovu kvalitetu i transparentnost, te daljnje korake koje treba poduzeti na institucionalnoj, nacionalnoj i EU razini.

Opširnije...
 

Stranica 1 od 35