Datum kreiranja 11 April 2019

Twinning projekt, "Jačanje institucionalnih kapaciteta za priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju", koji finansira Evropska unija, započeo je 5.9.2018. godine. Twinning partneri su Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja Bosne i Hercegovine (CIP) kao predstavnik zemlje korisnice i konzorcij koji čine Hrvatska, Francuska i Latvija.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 07 April 2019

U sklopu Twinning projekta između Bosne i Hercegovine kao strane korisnice i Hrvatske Francuske i Latvije kao zemalja partnera pod nazivom Osnaživanje institucionalnih kapaciteta za priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju urađena je analiza postojećeg zakonodavstva u oblasti priznavanja visokoškolskih kvalifikacija. Analiza je nastala kao rezultat zajedničkog rada Twinning partnera i poslužiće za dalje aktivnosti unutar Projekta.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane strane da daju svoje komentare, primjedbe i sugestije na tekst analize, u cilju što kvalitetnije analize. Isti se mogu dostaviti na sljedeću email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Analiza postojećeg zakonodavstva može se preuzeti ovdje.

 
Datum kreiranja 27 Mart 2019

U okviru Twinning projekta pod nazivom „Jačanje institucionalnih kapaciteta za priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju“ sa Bosnom i Hercegovinom, kao zemljom korisnicom i Hrvatskom, Francuсkom i Latvijom, kao zemljama članicama, predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP) posjetili su Twinning partnere u Latviji, odnosno Academic Information Centre (AIC) u Rigi.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 12 Februar 2019

Predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja prisustvovali su drugom sastanku ENIC/NARIC centara Jadranske oblasti. Sastanak je održan u Tirani, 30. januara 2019. godine, u prostorijama Ministarstva obrazovanja, sporta i omladine Republike Albanije. Pored predstavnika Centra, sastanku su prisustvovali i predstavnici ENIC/NARIC centara Italije i Albanije.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 18 Januar 2019

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja objavio je nove Preporuke.

Preporuke o priznavanju inostranih visokoškolskih kvalifikacija u svrhu nastavka obrazovanja objavljene su u "Službenom glasniku BiH", broj: 01/19 od 11.01.2019. godine. Preporuke su rezultat nastojanja CIP-a da olakša priznavanje inostranih visokoškolskih kvalifikacija u BiH i približi prakse priznavanja evropskog prostora priznavanja (EAR) nadležnim organima za priznavanje u BiH.

Preporuke se mogu preuzeti ovdje.

 

 

STINT logo

Knjiga gostiju ( Sugestije, komentari)

Prijava korupcije

report-corruption

Brojač posjeta

6802183
Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Zadnjeg mjeseca
Ukupno
38
5084
12761
102087
115166
6802183