Датум креирања 11 април 2019

Twinning пројекат, "Јачање институционалних капацитета за признавање квалификација у високом образовању", који финансира Европска унија, започео је 5.9.2018. године. Twinning партнери су Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања Босне и Херцеговине (ЦИП) као представник земље кориснице и конзорцијум који чине Хрватска, Француска и Летонија.

Опширније...
 
Датум креирања 07 април 2019

У оквиру Twinning пројекта између Босне и Херцеговине као странe корисниce и Хрватске, Француске и Латвије као партнерских земаља под називом Оснаживање институционалних капацитета за признавање квалификација у високом образовању, извршена је анализа постојећег законодавства у области признавања високошколских квалификација. Анализа је резултат заједничког рада Twinning партнера и служиће за даље активности у оквиру Пројекта.

Овим путем позивамо све заинтересиране стране да дају своје коментаре, примједбе и сугестије на текст анализе, у циљу што квалитетније анализе. Исти се могу послати на следећу еmail адресу:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Анализа постојећег стања може се преузети овдје.

 
Датум креирања 27 март 2019

У оквиру Twinning пројекта под називом „Јачање институционалних капацитета за признавање квалификација у високом образовању“ са Босном и Херцеговином као земљом кориснициом и Хрватском, Францускоми Летонијом као земљама чланицама, представници Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) посјетили су Twinning партнере у Летонији, односно Academic Information Centre (AIC) у Риги.

Опширније...
 
Датум креирања 12 фебруар 2019

Представници Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања су присуствовали су другом састанку ENIC/NARIC центара Јадранске области. Састанак је одржан у Тирани, 30. јануара 2019. године, у просторијама Министарства образовања, спорта и омладине Републике Албаније. Поред представника Центра, састанку су присуствовали и представници ENIC/NARIC центара Италије и Албаније.

Опширније...
 
Датум креирања 18 јануар 2019

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања објавио је нове Препоруке.

Препоруке о признавању иностраних високошколских квалификација у сврху наставка образовања објављене су у „Службеном гласнику БиХ“, број: 01/19 од 11.01.2019. године. Препоруке су резултат настојања ЦИП-а да олакша признавање иноземних високошколских квалификација у БиХ и приближи праксе признавања европског простора признавања (EAR) надлежним органима за признавање у БиХ.

Препоруке се могу преузети овдје.

 

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Пријава корупције

report-corruption

Бројач посјета

6782670
Данас
Јуче
Ове седмице
Овог мјесеца
Задњег мјесеца
Укупно
2571
2695
16414
82574
115166
6782670