Датум креирања 12 јануар 2018

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања, у поступку израде Извјештаја о раду Центра за 2017. годину, проводи процес јавних консултација.

Примједбе, коментари  и сугестије на приједлог Извјештаја о раду Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања за 2017. годину могу се доставити електронским путем на email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 26.01.2018. године.

Приједлог Извјештаја о раду Центра за 2017. годину можете преузети овдје.

 
Датум креирања 22 децембар 2017

У организацији Иницијативе за реформу образовања у Југоисточној Европи (ERI SEE) и Регионалног вијећа за сарадњу (RCC), два врло важна дешавања су одржана у Београду, 14. и 15. децембра 2017. године, односно Семинар о признавању академских квалификација и Први састанак Заједничке ERI SEE – RCC радне групе о признавању академских квалификација.

Опширније...
 
Датум креирања 18 децембар 2017

У просторијама Универзитета у Зеници, 29.-30. новембра 2017. године, одржан је Други састанак конзорцијума у склопу Пројекта "Јачање интернационализације високог образовања" (STINT пројекат). Састанак је услиједио након три практичне радионице одржане код ЕУ партнера у пројекту, KU Leuven, Polytechnic Institute of Porto i Buckinghamshire New University.

Састанак је започео са кратким прегледом реализације активности у прве двије године Пројекта. Извјештај EACEA-e (Извршне агенције за образовање аудиовизуелну дјелатност и културу) о техничкој имплементацији Пројекта, односно оцјени Пројекта са "Фер" сматрана је од свих партнера у Пројекту као неодговарајућа. Иако су неке активности могле бити реализоване ефикасније, реализоване обавезе свих партнера су требале бити препознате и Пројекат квалификовати успјешнијим.

Опширније...
 
Датум креирања 19 децембар 2017

Представници Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања, учествовали су 01. децембра 2017. године у студијској посјети Министарству просвјете Црне Горе.

Овом приликом, представници ЦИП-а, посјетили су Универзитет Црна Гора, Националну Еrasmus + канцеларију Црне Горе те су учествовали на састанку са представницима Министарства просвјете Црне Горе и ENIC центра Црне Горе.

Опширније...
 
Датум креирања 18 децембар 2017

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања објавио је нове Препоруке.

Препоруке о признавању иностраних високошколских квалификација у сврху запошљавања објављене су у „Службеном гласнику БиХ“, број: 81/17 од 10.11.2017. године. Препоруке су резултат настојања ЦИП-ада олакша признавање иноземних високошколских квалификација у БиХ и приближи праксе признавања европског простора признавања (EAR) надлежним органима за признавање у БиХ.

Препоруке се могу преузети овдје.

 

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Анкета

Како оцјењујете квалитет ове веб странице?

Пријава корупције

report-corruption

Бројач посјета

5311705
Данас
Јуче
Ове седмице
Овог мјесеца
Задњег мјесеца
Укупно
1095
5542
28820
75522
532342
5311705