Датум креирања 31 март 2020
Штампа

Центар за информиsање и признавање докумената из области високог образовања добио је информацију од Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине да је Европска комисија објавила нови позив за подношење пројектних приједлога за програм Erasmus+ за 2020. годину. Рок за аплицирање продужен je до 23.04.2020. године (до 12 сати по Бриселском времену), а односи се на подношење пројектних приједлога за стратешка партнерства за опште образовање, стручно образовање и обуку, високо образовање и образовање одраслих, као и за партнерства за размјену на нивоу школа. Више информација може се пронаћи на сљедећем линку: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/news/coronavirus-outbreak-deadlines-applications-extended_en

 
Датум креирања 17 март 2020
Штампа

У циљу заштите здравља запослених у ЦИП-у због пандемије вируса ЦОВИД-19, начин комуникације са запосленицима ЦИП-а вршиће се искључиво email-ом путем сљедећих email адреса:

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ili

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 
Датум креирања 17 март 2020
Штампа

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) позива студенте из Босне и Херцеговине да се пријаве на Јавни позив за обављање стручне праксе у ЦИП-у. Текст Јавног позива можете преузети овдје.

T

 
 
Датум креирања 12 март 2020
Штампа

У оквиру EPER пројекта (Еффецтиве Партнерсхип фор Енханцед рецогнитион) са Босном и Херцеговином, као земљом партнером, представнице Центра за информирање и признавање докумената из подручја високог образовања (ЦИП) учествовале су у студијској посјети Риги, Латвија од 18.02.2020. године до 21.02.2020. године.

Опширније...
 
Датум креирања 10 март 2020
Штампа

Унутар EPER (Ефективно партнерство за побољшано признавање) пројекта, у Загребу, Република Хрватска, 17.02.2020. године одржана је радионица Развој водича за имплементацију препорука Вијећа Европе о признавању квалификација избјеглица. Представници Министарства знаности и образовања Републике Хрватске као лидери Пројекта, те ENIC/NARIC центри Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе и Сјеверне Македоније, као и јавних универзитета Хрватске, присуствовали су радионици.

Опширније...
 
Датум креирања 10 март 2020
Штампа

Четврти састанак Пододбора за иновације, информационо друштво и социјалну политику између Европске уније и Босне и Херцеговине одржао се 20. фебруара 2020. године у Бриселу. Представник Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања, као члан делегације Босне и Херцеговине, учествовао је на састанку везано за признавање иностраних високошколских квалификација у Босни и Херцеговини.

Опширније...
 
Датум креирања 10 фебруар 2020
Штампа

Представници Центра за информирање и признавање докумената из области високог образовања одржали су радни састанак са представницима Агенције за квалификације Републике Србије, која, као ENIC центар Републике Србије, представља Републику Србију у раду ENIC/NARIC мрежа. Састанак се одржао у просторијама Агенције у Београду, 28.01.2020. године. Теме састанка су, првенствено, биле тренутни проблеми у признавању иностраних високошколских квалификација у Босни и Херцеговини и Републици Србији, као и међусобно признавање високошколских квалификација.

Опширније...
 
Датум креирања 10 фебруар 2020
Штампа

Дводневни састанак "Имплементација MAP REA (Вишегодишњи акциони план регионалне економске области Западног Балкана): Признавање академских квалификација и системи обезбјеђења квалитета Западног Балкана" одржан је у Тирани, Албанија, 4.-5. фебруара 2020. gодине. Састанку су присуствовали представници Босне и Херцеговине, Албаније, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Косова (име дефинисано UN резолуцијом 1244 из 1999. године). Делегацију Босне и Херцеговине чинили су представници Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП), Министарства цивилних послова и Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета.

Опширније...
 

Страна 1 од 29