Датум креирања 21 јул 2022
Штампа

Центар за информиcање и признавање докумената из области високог образовања, у поступку доношења Програма рада за 2023. годину  проводи процес јавних консултација.

Примједбе, коментари  и сугестије на Програм рада Центра за информиcање и признавање докумената из области високог образовања  за 2023. годину- преднацрт  могу се доставити електронским путем на имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 05.08.2022. године.

Преднацрт документа можете преузети овдје.

T

 
 
Датум креирања 18 јул 2022
Штампа

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања проводи јавне консултације о Нацрту  препорука о признавању специфичних видова учења.

Позивамо заинтересовану јавност да се у периоду 15.7.2022.- 30.7.2022. године укључи у процес јавних консултација путем wеб платформе „eKonsultacije“ (https://ekonsultacije.gov.ba).

 
Датум креирања 05 јул 2022
Штампа

У оквиру TST пројекта, представници Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања, као дио експертног тима, заједно са представником ENIC центра Низоземске посјетили су ENIC центар Републике Молдавије (MRC), с намјером да провјере квалитет и транспарентност њихових активности у области признавања. Молдавски државни стручњак из Државне агенције за осигурање квалитета у образовању и истраживању је подржао експертни тим.

Опширније...
 
Датум креирања 05 јул 2022
Штампа

Представници Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања учествовли су на 29. годишњем састанку ENIC/НАРИЦ мрежа, који се одржао у Даблину, Република Ирска, од 19. до 21. јуна 2022. године, гдје су се представници држава чланица мрежа окупили да размијене искуства и дискутују о посљедњим промјенама у области признавања.

Опширније...
 
Датум креирања 05 јул 2022
Штампа

У оквиру PARTISH пројекта (Развој ванредних и кратких циклуса у високом образовању у Босни и Херцеговини) пројектни партнери из Босне и Херцеговине били су у студијској посјети Естонији, од 06. - 09. јунa 2022. године. Домаћин студијске посјете је био пројектни партнер из Естоније, односно Универзитет у Талину. Пројекат је одобрен у склопу Erasmus+, KA2 - Сарадња за иновације и размјена најбоољих пракси – развој капацитета у области високог образовања.

Опширније...
 
Датум креирања 08 јун 2022
Штампа

Састанак контакт тачки Радне групе (WG) за признавање академских квалификација одржан је 31. маја и 1. јуна у Бриселу. Представници свих економија Западног Балкана (WB), Босне и Херцеговине, Републике Србије, Сјеверне Македоније, Републике Албаније и Косова (назив дефинисан Резолуцијом Уједињених нација 1244 из 1999. године) присуствовали су састанку, осим Црне Горе због тренутних промјена везаних за номинацију у Радну групу, затим представник Вијећа за регионалну сарадњу (RCC), директор Иницијативе за реформу образовања Југоисточне Европе (ERI SEE) и представници Главне управе за образовање и културу (DG EAC).

Опширније...
 
Датум креирања 31 мај 2022
Штампа

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања, у поступку доношења Средњорочног плана рада за период 2023.-2025. година, проводи процес јавних консултација.

Примједбе, коментари  и сугестије на Нацрт средњорочног плана рада Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања могу се доставити електронским путем на емаил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 30.06.2022. године.

Нацрт документа можете преузети овдје.

 
Датум креирања 26 мај 2022
Штампа

Захваљујући Erasmus+ TST пројекту, у мају 2022. почела је нова рунда посjета ENIC/NARIC центрима од стране запослених у другим ENIC/NARIC центрима. ENIC/NARIC центри који учествују могу повећати квалитет свог рада размјеном знања и пружањем повратних информација међу собом о политикама и пракси признавања.

Опширније...
 
Датум креирања 26 април 2022
Штампа

У оквиру OCTRA пројекта (Онлине доступност студијских програма и база података за транспарентност и признавање), 21. априла 2022. године у Риги, Летонија, одржан је састанак о напретку пројекта. Састанак је одржан у хибридном формату са представницима Босне и Херцеговине, Летоније, Естоније, Бугарске и Пољске који су лично присуствовали, док су представници Хрватске учествовалионлине. Пројекат је одобрен од стране програма Еrasmus+, К3 активност „Подршка развоју реформи“.

Опширније...
 
Датум креирања 30 март 2022
Штампа

Глобал студент прајз Академија за евалуацију је објавила да је отворен процес пријаве и номинације за Глобал студент прајз nagradu 2022. Компетентност и критеријуме можете пронаћи овдје.

Рок за подношење пријава је 17. април 2022. године.

Опширније...
 

Страна 1 од 38

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Twinning видео

Twinning video

Twinning - Информативни лист

Factsheets.sr

Пријава корупције

report-corruption