Датум креирања 22 фебруар 2023
Штампа

У Подгорици, Црна Гора, 30. и 31. јануара 2023. године, у организацији Регионалног савјета за сарадњу, одржана је радионица Радне групе за признавање академских квалификација економија Западног Балкана.

Опширније...
 
Датум креирања 06 фебруар 2023
Штампа
 
Датум креирања 16 јануар 2023
Штампа

У Сарајеву је 13. и 14. децембра 2022. године одржан састанак Контакт тачака Радне групе за признавање академских квалификација, агенција за осигурање квалитета и ENIC/NARIC центара привреда Западног Балкана. Састанку су присуствовали представници свих привреда, као и представници Савjета за регионалну сарадњу (RCC), директор Иницијативе за реформу образовања за Југоисточну Европу (ERI SEE) и консултанти који раде на развоју заједничке мастер квалификације из области информационе технологије и Регионалне базе података о процедурама признавања.

Опширније...
 
Датум креирања 30 децембар 2022
Штампа

Центар за информиcање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) у поступку израде извјештаја о раду ЦИП-а за 2022. годину, проводи процес јавних консултација.

Примједбе, коментари и сугестије на Извјештај о раду ЦИП-а за 2022. годину могу се доставити електронским путем на имejл:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до138.1.2023. године.

Извјештај о раду ЦИП-а за 2022. годину можете преузети овдје.

T

 
 
Датум креирања 20 децембар 2022
Штампа

European-Universities-Call 2023Овај нови позив ће наставити провођење иницијативе европских универзитета са укупним буџетом од 384 милиона евра.

Дјеловање европских универзитета обухвата све мисије високошкослких установа у образовању, истраживању, иновацијама и услугама друштву. Алијансе универзитета имају различите моделе системске, структуралне и одрживе међународнe сарадње које јачају квалитет, дјеловање, атрактивност и међунарoдну конкурентност високог образовања у цијелој Европи, у корист студената и академског особља, промовишући демократске вриједности.

Еrasmus+ позив за доставу пројектних приједлога за Европске универзитете за 2023. годину је сада отворен за учешће високошколских установа из свих земаља Западног Балкана као пуноправних партнера у алијансама.

 
Датум креирања 08 децембар 2022
Штампа

У оквиру TST пројекта, Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) прошао је поступак екстерне евалуације са представницима ENIC/NARIC центара Италије и Литваније у улози експерата који су у просторијама ЦИП-а провели евалуацију рада ЦИП-а базирану на самоевалуацијском извјештају који је урадио менаџмент ЦИП-а. Ово вредновање је било само потврда опредјељености ЦИП-а да достигне највеће стандарде у пољу признавања и да имплементује у потпуности Лисабонску конвенцију о признавању у Босни и Херцеговини. Такође, ЦИП је један од ријетких ENIC/NARIC центара који је прошао три циклуса од укупно пет циклуса од почетка овог концепта вредновања ENIC/NARIC центара. Након посјете ЦИП-у, тим за вредновање је објавио извјештај за кључним препорукама за даље унапрјеђење домаћих и међународних процедура и активности које ЦИП проводи, а који ће побољшати већ достигнуту изврсност ЦИП-а и његовог особља.

Опширније...
 
Датум креирања 01 децембар 2022
Штампа

Конференција "Високо образовање - трендови и иновације" одржана је 11. и 12. 10. 2022. године у Мостару, у организацији Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) и Пројекта “Образовање за запошљавање".

Опширније...
 
Датум креирања 21 новембар 2022
Штампа

Девети састанак Комитета Лисабонске конвенције о признавању одржан је 15. новембра 2022. године у Стразбуру. Лисабонска конвенција о признању заједно са овим скупом прославља 25 година од потписивања, па је након састанка одржана мала свечаност.

Опширније...
 

Страна 1 од 41

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Twinning видео

Twinning video

Twinning - Информативни лист

Factsheets.sr

Пријава корупције

report-corruption