Датум креирања 02 април 2021
Штампа

Национална Erasmus+ канцеларија у Босни и Херцеговини нам је доставила информацију да је објављен Erasmus+ програмски водич 2021.-2027. и први позив за доставу приједлога.

За више информација о

Jean Monnet Action за високо образовање – Позив за доставу приједлога, молимо да посјетите сљедећи линк:

https://www.erasmusbih.com/en/news/jean-monnet-action-for-higher-education-call-for-proposals-2021-is-open

За више информација о

Erasmus Mundus Joint Masters (EMJM) – Позив за доставу приједлога, молимо да посјетите сљедећи линк:

https://www.erasmusbih.com/en/news/erasmus-mundus-joint-masters-emjm-call-for-proposals-2021-is-open

За више информација о

Erasmus Mundus Design Measures (EMDM) – Позив за доставу приједлога, молимо да посјетите сљедећи линк:

https://www.erasmusbih.com/en/news/erasmus-mundus-design-measures-emdm-call-for-proposals-2021-is-open

 
Датум креирања 02 март 2021
Штампа

У оквиру OCTRA пројекта (интернетска доступност студијских програма и база података за транспарентност и признавање), 26. јануара 2021. године одржан је иницијални састанак. Пројекат је одобрио Ерасмус + програм, К3активност „Подршка правцу реформи“.

Циљ овог пројекта је повећати дијалог са високошколским институцијама договарањем обрасца доступности студијских програма и побољшањем националних квалификацијских база података и регистара који би довели до структурираних и транспарентних исхода учења високошколских квалификација који омогућавају аутоматско признавање.

Опширније...
 
Датум креирања 11 фебруар 2021
Штампа

У оквиру пројекта Изградња капацитета у областивисоког образовања (CBHE) „Здраво УРБан окружење: Развој високог образовања у архитектури и грађевинарству у Босни и Херцеговини“, Конзорцијум пројекта организује Међународну конференцију HURBE2021 која има за циљ дијељење интердисциплинарних студија визије, планова, пројеката и искуства за стварање Здравог града.

Опширније...
 
Датум креирања 25 децембар 2020
Штампа

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП), у поступку израде Извјештаја о раду ЦИП-а за 2020. годину, проводи процес јавних консултација.

Примједбе, коментари  и сугестије на приједлог Извјештаја о раду ЦИП-а за 2020. годину могу се доставити електронским путем на email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 09.01.2021. године.

Приједлог Извјештаја о раду ЦИП-а за 2019. годину можете преузети овдје.

 
 
Датум креирања 18 децембар 2020
Штампа

Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине доставило нам је допис којим нас је информирало да је 19.11.2020. године одржана виртуелна Римска конференција министара одговорних за високо образовање Европског подручја високог образовања (ЕHЕА) Болоњског процеса. На Конференцији су усвојени сљедећи документи:

  1. Коначни нацрт министарског комуникеа из Рима;
  2. Анекс I – Изјава о академској слободи;
  3. Анекс II – Принципи и смјернице за јачање социјалне димензије високог образовања у ЕHЕА;
  4. Анекс III – Препоруке националним властима за унапређивање учења и подучавања у високом образовању у ЕHЕА.

Сви документи се могу преузети с интернет-странице Европског подручја високог образовања (ЕHЕА) https://ehea2020rome.it/pages/documents.

 
Датум креирања 14 децембар 2020
Штампа

 

Центар за информирање и признавање докумената из области високог образовања проводи поступак јавних конзултација везано за Препоруке о вредновању иностраних високошколских квалификација у поступку признавања.

Примједбе, коментари и сугестије на Нацрт Препорука могу се доставити електронским путем на емаил:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 29.12.2020. године.

Нацрт препорука можете преузети овдје.

 
Датум креирања 13 децембар 2020
Штампа

Центар за информисање и признавање докумената у области високог образовања (ЦИП) проводи поступак јавних консултација у вези са Акционим планом у области мобилности за период 2021-2024. године.

 

Примједбе, коментари и сугестије на Преднацрт Акционог плана могу се доставити електронским путем путем е-поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 26.12.2020. године.

 

Преднацрт Акционог плана можете преузети овдје.

 
Датум креирања 01 децембар 2020
Штампа

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП), проводи поступак јавних консултација везано за Извјештај о раду Управног одбора ЦИП-а за 2020. годину

Примједбе, коментари и сугестије на Приједлог извјештаја могу се доставити електронским путем на емаил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 16.12.2020. године.

Приједлог извјештаја можете преузети овдје.

 
Датум креирања 12 октобар 2020
Штампа

У организацији Регионалног савјета за сарадњу (RCC), 1. и 2.10.2020. године, у Тирани, Република Албанија, одржан је дводневни састанак, Имплементација MAP REA (Вишегодишњи акциони план регионалне економске области Западног Балкана): Признавање академских квалификација и системи обезбјеђивања квалитета Западног Балкана, на коме су учествовали представници ENIC/NARIC центара Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније, Републике Албаније, Косова (име дефинисано УН резолуцијом 1244 из 1999. године) и Црне Горе путем онлине повезивања. Представник Центра за информирање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) представљао је Босну и Херцеговину на овом састанку.

Опширније...
 
Датум креирања 24 септембар 2020
Штампа

Интервју по Јавном позиву за пријем волонтера у Центар за информирање и признавање докумената из подручја високог образовања, одржат ће се 30.09.2020. године, у просторијама Центра-мала сала, Улица Кнеза Вишеслава б.б., Мостар, у периоду од 11:00-13:00 сати.

 

Страна 1 од 33