Датум креирања 24 децембар 2021
Штампа

Центар за информиcање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) у поступку израде извјештаја о раду ЦИП-а за 2021. годину, проводи процес јавних консултација.

Примједбе, коментари и сугестије на Извјештај о раду ЦИП-а за 2021. годину могу се доставити електронским путем на имejл:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 8.1.2022. године.

Извјештај о раду ЦИП-а за 2021. годину можете преузети овдје.

T

 
 
Датум креирања 21 децембар 2021
Штампа

У оквиру Конференцијe Централног европског споразума о слободној трговини (ЦЕФТА) 2021, која је одржана у Скопљу, Сјеверна Македонија, од 13. до 16. децембра 2021. године, представник Центра за информисање и признавање dokumenata из области високог образовањa (ЦИП) учествовао је као панелиста у панел дискусији на тему Трговина услугама, лиценцама, квалификацијама и дозволама.

Опширније...
 
Датум креирања 21 децембар 2021
Штампа

Представник Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовањa учествовао је на састанку Радне групе за признавање академских квалификација привреда Западног Балкана који је одржан 14-15. децембра 2021. године у Скопљу, Сjеверна Македонија.

Опширније...
 
Датум креирања 13 децембар 2021
Штампа

Округли сто „Реформа високог образовања – утицај на признавање и мобилност“ одржан је 24.11.2021. године у Мостару, у организацији Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања. Округлом столу су присуствовали представници високошколских установа из Босне и Херцеговине, надлежних образовних власти, Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине, Агенције за развој високог образовања и обезбјеђења квалитетa, Агенције за високо образовање Републике Српске, ERASMUS + канцеларије у Босни и Херцеговини, Савјета за регионалну сaрадњу (RCC), ЕУ пројекта „Образовање за запошљавање“, те чланови управног одбора ЦИП-а.

Опширније...
 
Датум креирања 08 децембар 2021
Штампа

У оквиру EPER пројекта, у Дубровнику, Република Хрватска, одржана је Завршна конференција EPER пројекта. Представници земаља учесница у EPER пројекту, односно Босне и Херцеговине, Републике Хрватске, Црне Горе, Републике Србије и Сјеверне Македоније представили су главне резултате EPER пројекта настале током скоро трогодишњег трајања пројекта.

Опширније...
 
Датум креирања 26 новембар 2021
Штампа

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP), provodi postupak javnih konsultacija vezano za Izvještaj o radu Upravnog odbora CIP-a za 2021. godinu.

Proces javnih konsultacija otvoren je do 11.12.2021.godine, te vas pozivamo na učešće u konsultacijama putem web aplikacije Ministarstva pravde BiH eKonsultacije https://ekonsultacije.gov.ba/legislativeactivities

 
Датум креирања 04 новембар 2021
Штампа

У Стразбуру, 18 октобра 2021. године, одржан је Осми састанак Координирајуће групе пројекта "Европски квалификацијски пасош за избјеглице" (EQPR). Представници 12 земаља које учествују у пројекту, као и UNHCR-a присуствовали су састанку, на лицу мјеста или online.

Имплементован од Савјета Европе од 2017. године, EQPR омогућава избјеглицама да им се вреднују њихове квалификације, чак и у одсуству потпуне документације. EQPR помаже избјеглицама да приступе даљем образовању или траже запошљавање.

Опширније...
 
Датум креирања 16 октобар 2021
Штампа

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања је посредством Министарства цивилних послова Босне и Херцеговинеинформисан да за учешће Босне и Херцеговине у програму Европске уније Erasmus+ није потребно потписивати нови споразум.

Нови назив за "партнерске земље", што је био статус Босне и Херцеговине у претходном периоду, се мијења и за период до 2027. године и гласи "непридружене треће земље".

Иако је за учешће у програму Erasmus+ 2014.-2020. година, осим потписивања споразума било потребно платити улазну карту, у новом програмском циклусу улазна карта више не постоји.

Дакле, Босна и Херцеговина неће требати потписати споразум, нити платити улазну карту за наставк учешћа у Програму те ће наставити користити дијелове програма намијењене за Западни Балкан.

Наредни позив за доставу пројектних приједлога за Erasmus+ програм, селекцијска 2022. година, бити ће покренут на јесен 2021. године, а Европска комисија ће обавијестити све кориснике о тачном датуму, условима и роковима пријаве.

 
Датум креирања 16 октобар 2021
Штампа

ЦИП је израдио Препоруке о признавању квалификација за приступ високом образовању. Препоруке су објављене у „Службеном гласнику БиХ“ , број 58/21.

Текст Препорука се може преузети ОВДЈЕ.

 

Страна 1 од 37