Датум креирања 12 октобар 2020
Штампа

У организацији Регионалног савјета за сарадњу (RCC), 1. и 2.10.2020. године, у Тирани, Република Албанија, одржан је дводневни састанак, Имплементација MAP REA (Вишегодишњи акциони план регионалне економске области Западног Балкана): Признавање академских квалификација и системи обезбјеђивања квалитета Западног Балкана, на коме су учествовали представници ENIC/NARIC центара Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније, Републике Албаније, Косова (име дефинисано УН резолуцијом 1244 из 1999. године) и Црне Горе путем онлине повезивања. Представник Центра за информирање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) представљао је Босну и Херцеговину на овом састанку.

Tirana RCC Finalizing RDD 1-2 October 2020Tirana RCC Finalizing RDD 1-2 October 2020 2Циљ овог састанка био је финализирање развојне Регионалне базе података о процедурама признавања (RRD), чији је циљ олакшати процедуре признавања у економијама Западног Балкана, осигурање статистичких података, а која ће чак придонијети образовним реформама у области признавања у овим економијама.

RRD је развијан заједнички од RCC-a и Образовно-реформске иницијативе за Југоисточну Европу (ERI SEE) уз значајну помоћ ЦИП-а. База се развијала током љета и ово је био први састанак на коме се база тестирала од стране представника ENIC/NARIC центара који се баве признавањем.

У наредном периоду, центри ће доставити главна запажања везано за унапређење базе података RCC-u. Центри су такође изразили интерес за додатну обуку која ће се у организацији RCC-a одржати у наредном периоду. Такође, у организацији са ЦИП-ом, RCC ће организовати обуку за органе за признавање у Босни и Херцеговини.

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Twinning видео

Twinning video

Twinning - Информативни лист

Factsheets.sr

Пријава корупције

report-corruption