Датум креирања 26 мај 2022
Штампа

Захваљујући Erasmus+ TST пројекту, у мају 2022. почела је нова рунда посjета ENIC/NARIC центрима од стране запослених у другим ENIC/NARIC центрима. ENIC/NARIC центри који учествују могу повећати квалитет свог рада размјеном знања и пружањем повратних информација међу собом о политикама и пракси признавања.

Ankara meeting 1Центар за информирање и признавање докумената из области високог образовања учествује у овом пројекту и као дио стручног тима, заједно са представницима ENIC центра из Молдавије, посjетио је ENIC центар у Турској како би провjерио квалитет и транспарентност његових активности у области признавања.

Током посjете разговарано је о извjештају о самоеволуцији који је припремио ENIC центар из Турске. Стручни тим је истакао три кључна аспекта, процедуре, критеријуме и осигурање квалитета; транспарентност и пружање информација, те међународну и домаћу сарадњу и заступање.

Општи утисак стручњака је да је ENIC Ankara meeting 2центар у Турској од свог оснивања значајно унаприједио свој рад у организационом и стручном смислу. Такође, центар представља Турску у раду APNNIC-а, званичне мреже националних информационих центара у азијско-пацифичком региону везаних за високо образовање, у складу са Токијском конвенцијом. Последњих година Центар је веома активан на међународном плану, учествујући у разним међународним пројектима и иницијативама. Током посjете, стручњаци су били одушевљени посвећеношћу запослених у Центру, као и њиховим односима са другим органима Савjета за високо образовање, као и са високошколским установама и другим заинтересованим странама у Турској. Ankara meeting 3Центар је хитно реаговао на избjегличку кризу на Блиском истоку успостављањем посебне процедуре за признавање избjегличких квалификација. У вријеме посjете објављена је и енглеска верзија веб сајта центра. Сви стручњаци су се једногласно сложили да ENIC/NARIC добро ради свој посао, који се може још више побољшати запошљавањем радника и убрзањем неких од активности.

Послије посjете, извјештај експерата би требало да се заврши за два мјесеца.

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Twinning видео

Twinning video

Twinning - Информативни лист

Factsheets.sr

Пријава корупције

report-corruption