Датум креирања 05 мај 2014
Штампа

Од 07-10.10.2013. године у Тирани у Албанији одржан је почетни састанак JoinEU – SEE>PENTA пројекта којем су присуствовали представници Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања Босне и Херцеговине, представници партнерских универзитета европских земаља и земаља Западног Балкана који учествују у програму Ерасмус Мундус и други сарадници на Пројекту.

Albanija 1

Партнерски универзитети који су учествовали на дводневном састанку су: Универзитет у Грацу (Аустрија) - ЈоинЕУ-СЕЕ тим за координацију, Универзитет у Тирани (Албанија) – сакоординатор Пројекта, Универзитет у Архусу (Данска), Универзитет у Антверпену (Белгија), Универзитет у Бања Луци (БиХ), Универзитет у Београду (Србија), Универзитет у Болоњи (Италија), Универзитет Кардиф Метрополитан (УК), Фраје Универзитет Берлин (Њемачка), Универзитет у Гранади (Шпанија), Универзитет Масарик (Република Чешка), Универзитет Црне Горе (Црна Гора), Универзитет у Новом Саду (Србија), Универзитет у Приштини (Косово), Универзитет у Сарајеву (БиХ), Универзитет св. Ћирил и Методије Скопље (Македонија), Универзитет Тетова (Македонија), Универзитет у Тилбургу (Холандија).

 

Сарадници на Пројекту који су присуствовали дводневном састанку су: Универзитет у Тузли (БиХ), Универзитет у Задру (Хрватска), Institutio per l'Europa Centro – Orientale e Balcanica (Италија), Министарство образовања и науке Албаније (Албанија), Министарство образовања, науке и технологије Косова (Косово), Фонд отворено друштво Албанија (Албанија), Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој Србије (Србија), те Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања (БиХ).

Теме о којима се разговарало током дводневног састанка биле су: управљање пројектом JoinEU – SEE>PENTA, подношење захтјева за учешће у студентској размјени и поступак одабира кандидата, промоција Пројекта, обезбјеђење квалитета Пројекта, финансијска организација Пројекта те преглед документације потребне за пријаву за учествовање у Пројекту.

 

Први дио Пројекта се заснива на промотивним кампањама партнерских универзитета који учествују у Пројекту сa циљем промовисања и подизања свијести о предностима и искуствима које доноси студентска размјена. Први састанак промотивног карактера одржава се од 18. до 22.11.2013. године и на њему ће учествовати представници универзитета из Албаније, Македоније, Косова и Црне Горе, док ће се други такав састанак организовати од 2. до 6.12.2013. године у Босни и Херцеговини.

 

Такође, договорен је временски оквир трајања Пројекта, према којем би Пројект требао да се оконча  средином 2017. године.

Сљедећи састанак на којем ће учествовати партнерски универзитети и сарадници Пројекта предложен је за мај 2014. године у Грацу, Аустрија.

 

Све информације могу се пронаћи на службеној страници Пројекта на сљедећем линку: http://www.joineuseepenta.eu/

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Twinning видео

Twinning video

Twinning - Информативни лист

Factsheets.sr

T

Пријава корупције

report-corruption