Датум креирања 30 новембар 2015
Штампа

Представници Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања одржали су дана 24.11.2015. године једнодневну обуку на Универзитету у Источном Сарајеву.

Обуци су присуствовали представници факултета који припадају Универзитету у Источном Сарајеву.

Циљ обуке је био да се академско особље Универзитета у Источном Сарајеву, а које се бави питањима признавања, упозна са основним одредбама Конвенције СавјетаЕвропе/UNESCO-а о признавању квалификација у високом образовању у европском региону, њеним пратећим документима, као и другим документима европског простора признавања (EAR), првенственоПриручником европског простора признавања за високошколске установе (EAR HEI).

Представљен је и рад Центра те посљедње препоруке Центра објављене у овој години. Наглашено је да Центар стоји на располагању свим надлежним органима за признавање у погледу обезбјеђeња тачних и поузданих информација о високошколској квалификацији, односно високошколском образовном систему државе у којој је високошколска квалификација стечена.

Такође је истакнуто да ће унапређењу процедура признавања на Универзитету у Источном Сарајеву допринијети и заједнички Пројект "Јачање интернационализације у босанскохерцеговачком високом образовању"одобрен у склопу ERASMUS+ програма - Јачање капацитета у високом образовању, позив EAC/А04/2014, селекцијска 2015. година.

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Twinning видео

Twinning video

Twinning - Информативни лист

Factsheets.sr

T

Пријава корупције

report-corruption