Датум креирања 13 јул 2016
Штампа

Заједнички 23. састанак ENIC и NARIC мрежа одржан је у Амстердаму, Холандија, од 19. до 21. јуна 2016. године. Састанак је организовала Европска комисија, Савјет Европе, UNESCO и EP-Nuffic-а (Холандски ENIC - NARIC).

23 Meeting ENIC-NARIC Networks Amsterdam 2016Састанку су присуствовали представници 44 земље, чланице ENIC/NARIC мрежа, као и представници Европске комисије, Савјета Европе, UNESCO-а, Европско удружење за обезбјеђење квалитета у високом образовању, Група за праћење Болоњског процеса, Европски регистар за обезбјеђење квалитета високог образовања, Европска студентска унија, Европско удружење универзитета, Међународно удружење универзитета и неколико високошколских установа.

Такође, састанак је био добра прилика за размјену добре праксе и информација између ENIC/NARIC центара. Већи дио састанка посвећен је признавању квалификација избјеглица, расељених лица и лица која су у ситуацији сличној избјеглицама. Презентовани су различити приступи рјешавању овог питања, нарочито земаља које су највише погођене избјегличком кризом.

Одржано је неколико радионица: Фабрике диплома, Лажни документи и овјера; Стандарди и смјернице, самооцјењивање и екстерна провјера; Систем обезбјеђивања квалитета за мреже; Провођење информацијског истраживања 101; Презентације држава Ирака и Сирије; Еrasmus+ и NARICпројекти- Подржавање признавања у Европи; Аутоматско признавањe: сарадња међу студентима, установама и ЕNIC/NARICцентрима; Признавање у Јереванском коминикеу; Национални квалификациони оквири, сарадња са другим регионима свијета и EQF; Признавања и обезбјеђенје квалитета: два кључна аспекта интернационализације високог образовања; Признавање међународних тржишта и секторних квалификација.

Други дан састанка био је више посвећен сарадњи између ЕNIC/NARICмрежа и других региона и оснивању Глобалне конвенције.

Наредни, 24. годишњи заједнички састанак ЕNIC и NARICмрежа биће одржан у Копенхагену, Данска, од 25. до 27. јуна 2017. године.  

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Twinning видео

Twinning video

Twinning - Информативни лист

Factsheets.sr

T

Пријава корупције

report-corruption