Датум креирања 19 децембар 2017
Штампа

Представници Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања, учествовали су 01. децембра 2017. године у студијској посјети Министарству просвјете Црне Горе.

Овом приликом, представници ЦИП-а, посјетили су Универзитет Црна Гора, Националну Еrasmus + канцеларију Црне Горе те су учествовали на састанку са представницима Министарства просвјете Црне Горе и ENIC центра Црне Горе.

Crna Gora 01.12.2017На састанку је било говора о обезбјеђивањуквалитета високог образовања у Босни и Херцеговини и Црној Гори, проблематици у вези статуса високошколских установа у земљама региона те се расправљало о кључним проблемима у поступцима признавања са којима се сусрећемо у свакодневном раду. Такође, током састанка разговарало се о улози квалификационих оквира у поступцима признавања иностраних високошколских квалификација.

На крају састанка је договорено потицање интензивније сарадње ENIC/NARIC центра региона, као и да се поново покрене иницијатива за формирање регионалне мреже ENIC центара, коју ће чинити државе проистекле из некадашње Југославије.