Датум креирања 12 април 2018
Штампа

Представник Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања посјетио је 07.03.2018. године у Анкари Вијеће за високо образовање Турске, односно ENIC центар Турске, који дјелује као саставни дио поменуте институције.

Састанак је договорен на основу заједнички исказаног интереса да представници ENIC центара Босне и Херцеговине и Турске размијене искуства и позитивне праксе с којима се сусрећу у процедурама академског и професионалног признавања и покушају пронаћи рјешења како би се процедуре признавање у обе земље олакшале и убрзале.

Представници оба центра изнијели су   проблеме и препреке у процедурама признавања високошколских квалификација, као и начине и модалитете прикупљања поузданих и аутентичних информација у поступку вредновања иностраних високошколских квалификација. Представник ENIC центра Босне и Херцеговине замолио је колеге из ENIC центра Турске да помогну при прикупљању информација потребних за признавање високошколских квалификација у Босни и Херцеговини стечених на високошколским установама у Турској. Договорени су модалитети о наставку и унапређењу сарадње.

Састанак је оцијењен као изузетно користан за оба центра.