Датум креирања 12 октобар 2018
Штампа

У просторијама Polytechnic Institute of Porto, од 26. до 28. септембра 2018. године, одржан је Трећи састанак конзорцијума у склопу Пројекта "Јачање интернационализације високог образовања" (STINT пројекат).

Third Consortium Meeting STINT Porto 26-28.09.2018 Састанак је био прилика за све партнере да представе шта је урађено од почетка Пројекта посебно везано за дисеминацију пројектних активности и резултата. Дио Састанка је посебно био посвећен обезбјеђењу квалитета на јавним високошколским установама у Босни и Херцеговини са акцентом на смјернице и критеријуме интернационализације на овим установама .

Представник Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања, заједно са представником Министарства образовања и културе Републике Српске, је одржао презентацију везану за општа запажања након обука о процедурама академског признавања коју су одржали као предавачи на свим универзитетима који учествују у Пројекту. Генерална примједба након обука је била да само једна обука није довољна да се имплементује Модел академског признавања који је развијен од пројектних партнера током Пројекта.

Због измјена у управљању Пројектом и пролонгирања у усвајању докумената, трајање Пројекта је продужено за шест мјесеци, до 14. априла 2019. године.

Сљедећи састанак ће се одржати у Генту од 27. до 29. новембра 2018. године.