Datum kreiranja 23 Novembar 2016
Štampa

U procesu izrade pravnih propisa, radi realizacije Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa („Službeni glasnik BiH“ broj: 81/06 i 80/14) kao i Pravilnika za provedbu Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa, akt direktora Centra za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja broj: 04-02-970-1 od 28.12.2011. godine, ovaj Centar kroz proces javnih konsultacija dužan je zainteresovane građane i pravne osobe pozvati na mogućnost učestovanja u izradi pravnih propisa. Procesom javnih konsultacija Centar želi osigurati razumijevanje stvarnog efekta propisa, kvalitet propisa, usklađenost pravnih propisa s pravnim okvirom, koordinaciju i razumjevanje među partnerskim institucijama, kao i odgovarajući obim konsultacija.

U programu rada Centra za 2016. godinu predviđeno je donošenje Priručnik za priznavanje inostranih visokoškolskih kvalifikacija.

Priručnik za priznavanje inostranih visokoškolskih kvalifikacija možete preuzeti ovdje.

Pisane komentare ili podatke na predložene nacrte možete dostaviti direktno na e-mail državnog službenika zaduženog za koordinaciju konsultacija Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Obrazac za dostavu komentara i prijedloga izmjena na prednacrt propisa možete preuzeti ovdje.

Izjavu o svrsi Priručnika možete preuzeti ovdje.

Napomena: Rok za dostavu komentara i prijedloga izmjena je 15 dana od dana objave na web stranici Centra.


Kontakt:
Dragana Dilber, koordinator konzultacija


Kneza Višeslava bb

88 000 Mostar

Bosna i Hercegovina
Tel. : + 387 36 333-983
Fax: + 387 36 333-980
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..