Датум креирања 31 август 2021
Штампа

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања добио је информацију да Секретаријат за образовање Савјета Европе објављује покретање Позива за доставу апликација за програме са најбољом праксом у промовисању академског интегритета.

Јавне и приватне високошколске установе препознате као дио образовног система 50 земаља чланица Европске културне конвенције, као и студентске уније ових 50 земаља, су прихватљиви да се пријаве.

Потпуни опис програма и позива, као и позив, те процедура пријаве могу се пронаћи online на сљедећем линку: https://www.coe.int/en/web/education/-/call-for-best-practices-in-promoting-academic-integrity-during-covid-19

Пријаве морају бити достављене до 20. септембра 2021. године.

 
Датум креирања 23 јул 2021
Штампа

Центар за информиcање и признавање докумената из области високог образовања, у поступку доношења Програма рада за 2022. годину  проводи процес јавних консултација.

Примједбе, коментари  и сугестије на Преднацрт Програма рада Центра за информиcање и признавање докумената из области високог образовања  за 2022. годину могу се доставити електронским путем на email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 06.08.2021. године.

Преднацрт документа можете преузети овдје.

T

 
 
Датум креирања 11 јун 2021
Штампа

У оквиру Радне групе за Споразум Западног Балкана опризнавањуакадемских квалификација, у Тирани, Република Албанија, 02.06.2021. године, одржан је састанак главних преговарача. Представници шест економија, Босне и Херцеговине, Републике Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Републике Албаније и Косова (име дефинисано UN резолуцијом 1244 из 1999. године) присуствовали су састанку.

Опширније...
 
Датум креирања 04 јун 2021
Штампа

Свеучилиште „Херцеговина“ је објавило позив за све међународне и локалне студенте за учешће у новом љетном програму за 2021. годину. Љетни програм воде најпосвећенији професори и бивши студенти, а траје 1-3 седмице током љетне паузе, од 5. до 25. јула 2021. Студенти могу бирати између пет различитих курсева: енглески или хрватски језик, дигитални маркетинг и wеб дизајн, арт терапија или сеоски туризам. За сва додатна питања, студенти могу контактирати Свеучилиште на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.или погледати видео: https://youtu.be/UgTm7Etw0YU.

Крајњи рок за пријаву је 30. јуна 2021. године

 
Датум креирања 31 мај 2021
Штампа
 

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања, у поступку доношења Средњорочног програма рада за период 2022.-2024. година, проводи процес јавних консултација.

Примједбе, коментари  и сугестије на Нацрт средњорочног програма рада Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања могу се доставити електронским путем на емаил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 30.06.2021. године.

Нацрт документа можете преузети овдје.

 

 
Датум креирања 19 мај 2021
Штампа

У оквиру Радне групе Западног Балкана за признавање академских квалификација, у Подгорици, Црна Гора, 11.-12.05.2021. године, одржан је састанак главних преговарача. Представници шест економија, Босне и Херцеговине, Републике Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Републике Албаније и Косова (име дефинисано УН резолуцијом 1244 из 1999. године) присуствовали су састанку.

Опширније...
 
Датум креирања 19 мај 2021
Штампа

Европска комисија покренула је јавне консултације у вези иницијативе "Микроцертификати за цјеложивотно учење и запошљивост". Консултације су отворене до 13.06.2021. године. Циљ консултација је сакупити идеје о развоју заједничке дефиниције микроцертификата, ЕУ стандарда за његов квалитет и транспарентност и даље кораке који се требају предузети на институтционалном, националном и ЕУ нивоу.

Опширније...
 
Датум креирања 29 април 2021
Штампа

Представници ЦИП-а присуствовали су семинару „Унапређeње сарадње и рада ENIC/NARIC центара“. Семинар је одржан у Агенцији за квалификације Републике Србије у Београду, 16. априла 2021. године. Циљ семинара био је унапређење регионалне сарадње између ENIC/NARIC centara i drugih ključnih institucija država projektnih partnera kroz umrežavanje akreditiованих visokoškolskih ustanova i formiranje baze podataka, kao i kroz usaglašavanje i unapređеnje procedura za provjeru vjerodostojnosti diploma stečenih u zemljama partnerima. 

Опширније...
 

Страна 1 од 35