Датум креирања 11 фебруар 2021
Штампа

У оквиру пројекта Изградња капацитета у областивисоког образовања (CBHE) „Здраво УРБан окружење: Развој високог образовања у архитектури и грађевинарству у Босни и Херцеговини“, Конзорцијум пројекта организује Међународну конференцију HURBE2021 која има за циљ дијељење интердисциплинарних студија визије, планова, пројеката и искуства за стварање Здравог града.

Идентифициранесу сљедећетри тематска области:

Здраво просторно планирање;

Здрав урбани и архитектонски дизајн;

Здрави инжињеринг.

У оквиру пројекта планирано је да се међународна конференција одржи 4. и 5. октобра 2021. године у Сарајеву, у Босни и Херцеговини.

Конференција позива истраживаче, професионалце и стручњаке да изложе своје научнестудије, остварене пројекте и наставна искуства у три тематске областииз сљедећих земаља: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Италије, Косова (овај назив је без прејудицирања статуса и у складу је с Резолуцијом Савјета безбједности Уједињених нација 1244/1999 и Мишљењем Међународног суда правде о Декларацији о независности Косова), Црне Горе, Сјеверне Македоније, Румуњске, Србије и Словеније.

Рок за предају сажетака је 15. марта 2021. године путем платформе: EasyChair. Регистрација је обавезна, а све потребне информације можете пронаћи на сљедећем линку:

Call for papers

За виšе информација можете се обратити наwww.hurbe-project.eu/Conference или контактирати  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..